Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – FP2: Πρώτη θέση για τον Perez

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Μπακού, με τον Perez να παίρνει εκ νέου την πρώτη θέση και τον Verstappen να τερματίζει δεύτερος, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Red Bull. Τρίτη θέση για τον Sainz, τέταρτη θέση για τον Leclerc, που είχε και μια σύγκρουση στην στροφή 15, ενεργοποιώντας το Virtual Safety Car.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Gasly, ενώ αρκετά ψηλά τερμάτισε και ο Alonso στην έκτη θέση. Μια μικρή έκπληξη πραγματοποιήσει ο Giovinazzi, πραγματοποιώντας τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Σταθερά στην όγδοη θέση ο Norris. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Ocon στην ένατη και Tsunoda στην δέκατη θέση.

Έντονος προβληματισμός στην Mercedes, με τον Hamilton να είναι 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τον Perez και τον Bottas να είναι 2 δευτερόλεπτο πιο αργός. Επίσης, ο Hamilton παραπονέθηκε στο team radio για την συμπεριφορά του μονοθεσίου του.

Στην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, είχαμε και την πρώτη εμφάνιση κόκκινης σημαίας για το τριήμερο, με τον Latifi να αναφέρει πρόβλημα στον κινητήρα, αναγκάζοντας τον να αφήσει το μονοθέσιο μέσα στην πίστα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Free Practice 2:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ