Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν – Qualifying: Επεισοδιακές κατατακτήριες με νικητή τον Leclerc!

Ολοκληρώθηκε η περίοδος κατατακτηρίων στο Μπακού, με τον Leclerc να κατακτά την pole position με επεισοδιακό τρόπο. Εντυπωσιακός και o Hamilton, έχοντας μέτρια Free Practice, κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, ενώ πίσω του θα βρίσκεται ο Verstappen στην τρίτη θέση.

Στο Q1, είχαμε την εμφάνιση κόκκινης σημαίας δύο φορές, με τον χορό των συγκρούσεων να ανοίγει ο Stroll, ενώ λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Giovinazzi συγκρούστηκε στα προστατευτικά της στροφής 15, με αποτέλεσμα να τελειώσει η διαδικασία νωρίτερα. Τις δύο εγκαταλείψεις εκμεταλλευτικέ ο Russell, καταφέρνοντας να περάσει στο Q2.

 

Στο Q2, ο Ricciardo συγκρούστηκε στα προστατευτικά, με τον άτυχο της διαδικασίας να είναι ο Vettel, καθώς αποκλείστηκε από το Q3 για μόλις 29 χιλιοστά, καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σε αυτή τη περίπτωση νωρίτερα, με την εμφάνιση κόκκινης σημαίας για άλλη μια φορά. Επίσης, οι 5 πρώτοι πιλότοι είχαν διαφορά ελάχιστων χιλιοστών.

Στο Q3, όλοι οι πιλότοι βγήκαν νωρίς για να κάνουν γρήγορο γύρο, με τον Leclerc να “πετάει” και να είναι 2,5 δέκατα μπροστά από τον δεύτερο Hamilton, ενώ σχετικά κοντά ήταν και ο Verstappen. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος της διαδικασίας, όλοι οι πιλότοι προσπάθησαν να κάνουν άλλον ένα γρήγορο γύρο, αλλά ο Tsunoda και ο Sainz, είχαν σύγκρουση στην στροφή 15, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της διαδικασίας και τον Leclerc στην pole position.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ