Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σε καλό δρόμο η Εθνική νίκησε 2-1 σε φιλικό τη Νορβηγία (Video)

Καλή εμφάνιση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, τουλάχιστον για το πρώτο 45λεπτο και πήρε τη φιλική νίκη απέναντι στη Νορβηγία με σκορ 2-1.

Ο Φαν’τ Σχιπ παρέταξε ένα αρκετά αμυντικό σχήμα με 5 παίκτες στην άμυνα, Τζαβέλα-Μαυροπάνο-Παπαδόπουλο και στα άκρα Ανδρούτσο και Τσιμίκα και χωρίς καθαρό επιθετικό. Μετά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα όμως και 2-3 μικροευκαιρίες των Νορβηγών οι διεθνείς μας ισορρόπησαν και έφτασαν πρώτοι στο γκολ στο 13ο λεπτό. Ο Πέλκας έβγαλε πολύ όμορφη κάθετη πάσα στον Μασούρα ο οποίος πλάσαρε ωραία τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έστειλε την μπαλα στα δίχτυα. Το 2-0 έγινε στο 21′ από τον Ανδρούτσο που εκμεταλλεύτηκε γύρισμα του Τσιμίκα από αριστερά και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Εθνικής. Στο δεύτερο μέρος η Νορβηγία πήρε την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου πέρα από το γκολ που πέτυχε στο 63 με τον Στράντμπεργκ με κεφαλιά μετά από κόρνερ. Οι Έλληνες αμυντικοί κατάφεραν να περιορίσουν σε όλο το παιχνίδι το μεγάλο αστέρι των Νορβηγών Χάαλαντ ο οποίος η αλήθεια είναι ότι ήρθε ελάχιστες φορές σε επαφή με την μπάλα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ελλάδα νικήτρια με 2-1 και τον Τζον Φαν’τ Σχιπ να έχει ένα προσωπικό ρεκόρ με 6 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες σε 14 συνολικά παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τον Ιούλιο του 2019. Καθόλου άσχημα νούμερα αν υπολογίσουμε και τις εκτός έδρας ισοπαλίες με Ισπανία και Βέλγιο και την πολύ καλή εμφάνιση και ίσως άδικη ήττα από την Ιταλία στο Ολίμπικο της Ρώμης.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άτζερ, Μέλινγκ (69′ Μποργκάν), Μίντσο (46′ Σέρλοτ), Μπεργκ (69′ Όρνες), Θόρσμπι (46′ Θόρστβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46′ Ρίερσον), Χάαλαντ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (90+3 Μπακάκης), Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος (57′ Ζέκα), Μπουχαλάκης (75′ Σιώπης), Μάνταλος (57′ Μπακασέτας), Πέλκας (75′ Παυλίδης), Μασούρας (58′ Τζόλης).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ