Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Εκπληκτικός Τσιτσιπάς πέρασε στους 4 του Ρολάν Γκαρός! (Video)

Μεγάλες στιγμές συνεχίζει να ζει το ελληνικό Τένις! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα δύσκολα εύκολα και επικράτησε του Νο2 στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός!

 

Ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Ρώσο αντίπαλό του, έκανε ελάχιστα και οριακά λάθη και εκμεταλλεύτηκε εκείνα του Μεντβέντεφ που ήταν πολύ περισσότερα. Το 6-3 ήρθε φυσιολογικά εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε. Ο Τσιτσιπάς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και αποφασισμένος για μία μεγάλη νίκη-πρόκριση. Και την πέτυχε! Παρά την επαναφορά του Μεντβέντεφ στο δεύτερο σετ όπου με κύριο όπλο τα άπιαστα drop-shots οδήγησε το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ. Εκεί όμως ο Στέφανος με συνεχόμενα mini breaks επικράτησε με 7-3 στους πόντους και 7-6 στα games κάνοντας το 2-0 σετ. Στο επόμενο σετ ο Ρώσος πέτυχε πρώτος το break στο 2-3 με τον Τσιτσιπά να απαντά και να γυρνά τον αγώνα από 2-4 σε 5-4 και να τον κερδίζει τελικά στην παράταση (7-5). Το 3-0 στα σετ ήταν γεγονός, μία νίκη που ήρθε αρκετά πιο εύκολα από ο,τι περιμέναμε αλλά η εικόνα του Έλληνα αθλητή σήμερα άγγιξε πραγματικά το άριστα απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Για την ιστορία να πούμε ότι η διάρκεια του παιχνιδιού ήταν 2 ώρες και 19 λεπτά.

Ο τενίστας μας θα βρει μπροστά του την Πέμπτη (10/6) στον ημιτελικό τον 24χρονο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, μία θέση κάτω από τον Τσιτσιπά. Αναμφίβολα περιμένουμε έναν πολύ δυνατό αγώνα και είμαστε σίγουροι ότι ο Έλληνας τενίστας θα τα δώσει και πάλι όλα, έχοντας μπροστά του την μεγαλύτερη πρόκληση (και πρόκριση) της καριέρας του. Μέχρι την επόμενη!

Δείτε τον τελευταίο κερδισμένο πόντο που έστειλε τον Στέφανο Τσιτσιπά στους “4”:

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ