Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πάρτο αγόρι μου (Τσιτσιπά)! (Video)

Είναι γεγονός! Ένας Έλληνας τενίστας θα είναι φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός του διασημότερου τουρνουά γκραν σλαμ τένις στον κόσμο! Και αυτός δεν είναι άλλος φυσικά από τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο 22χρονος αθλητής μας στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε μετά από συναρπαστικό αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 38 λεπτά του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και προκρίθηκε στον Τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς (Νο1) – Ναδάλ (Νο3).

Ο Τσιτσιπάς πήρε τα δύο πρώτα σετ με παρόμοιο τρόπο και με το ίδιο σκορ, “σπάζοντας” από νωρίς το σερβίς του αντιπάλου του και κρατώντας το δικό του. Αντίστροφη ήταν η εικόνα στα επόμενα δύο σετ με τον Γερμανό πρωταθλητή να απαντά βασιζόμενος στο πολύ καλό σερβίς του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Τσιτσιπά και ίσως κάποια χαλάρωσή του. Μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου πραγματικά έσπασαν καρδιές! Όχι τόσο από τη συνολική διακύμανση του σκορ, αφού το πήρε σχετικά εύκολα ο Στέφανος με 6-3,  αλλά από την ένταση και τα χτυποκάρδια που προκάλεσε στους απανταχού Έλληνες με την αναμονή και τελικά την πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου της πρόκρισης στον Τελικό.

Ο Τσιτσιπάς για άλλον έναν αγώνα έπαιξε τένις υψηλού επιπέδου απέναντι σε έναν ακόμη αντίπαλο της κορυφαίας 10άδας (Νο6 ο Ζβέρεφ) και με τη νίκη του αυτή ανεβαίνει τουλάχιστον μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη από την που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι με τη σπουδαιότητα που έχει ο κάθε ημιτελικός και τη διάρκεια που είχε η σημερινή αναμέτρηση άντεξε στην πίεση τόσο του χρόνου και της κούρασης όσο και αυτής του αντιπάλου του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και διεκδικεί με αξιώσεις το τρόπαιο!

Καλή επιτυχία Στέφανε!!!

Δείτε τα highlights του αγώνα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ