Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ισοπαλία με εκατέρωθεν φάσεις!

Ουαλία-Ελβετία 1-1

Αμφότερες οι δύο ομάδες στα πρώτα 10 λεπτά αναλώθηκαν σε αναγνωριστικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ανήκε στους Ουαλούς όταν από αριστερά βγήκε η σέντρα και ο Μουρ έκανε την καρφωτή κεφαλιά με τον τερματοφύλακα Ζόμερ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Στη συνέχεια η Ελβετία άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας φτάνοντας σταδιακά σε ποσοστό 65%! Η κυριαρχία των Ελβετών δεν μετουσιώθηκε σε γκολ καθώς ο Σεφέροβιτς, που ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου, έχασε πολύ καλές ευκαιρίες αστοχώντας σε τρεις περιπτώσεις! (27’, 41’, 45’).

Με συναρπαστικό τρόπο εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο καθώς στο 49ο λεπτό η Ελβετία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Εμπολό μετά απ΄το κόρνερ του Σακίρι. Αυτό το τέρμα αφύπνισε τους Ουαλούς που σιγά σιγά πήραν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 74’ με τον ίδιο τρόπο! Κόρνερ, κεφαλιά και γκολ από τον Μουρ!

Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε «ροντέο» με την μπάλα να πηγαίνει από τη μία εστία στην άλλη! Για την Ελβετία ακυρώθηκε γκολ στο 85’ καθώς ο Γκαβράνοβιτς υποδείχθηκε οφσαϊντ (έγινε η χρήση VAR) ενώ για την Ουαλία χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς όταν ο Γουόρντ απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Εμπολό!

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέρφαμ, Μορέλ, Άλεν, Ράμσεϊ (90’+3’ Αμαπντού), Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σχερ, Ακάνζι, Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ