Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σβηστή» νίκη των Βέλγων που δέχτηκαν τα «δώρα» από τους Ρώσους

Μετά την κατάρρευση του Έρικσεν στον αγώνα ανάμεσα σε Δανία και Φινλανδία στο 42′ λεπτό, ευτυχώς για την υγεία του 29χρονου ποδοσφαιριστή τα νέα ήταν ευχάριστα και έτσι συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση του Euro 2021. Συγκεκριμένα το Βέλγιο αντιμετώπισε την Ρωσία σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Τελικά το Βέλγιο ήταν εκείνο που κατάφερε και επικράτησε με το σκορ να λήγει στο 3-0, σε ένα εύκολο βράδυ για τους παίκτες.

Στο πρώτο ημίχρονο ενω η Ρωσία ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση, της στοίχησε ένα λάθος στην άμυνα και ο Λουκάκου έκανε το 1-0. Από εκεί και έπειτα οι Ρώσοι προσπάθησαν σε δύο στιγμές να βρουν τρόπο αντίδρασης, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού η άμυνα τους ήταν πολύ κακή και μάλιστα ο Μενιέ ερχόμενος από τον πάγκο να έκανε το 2-0 εύκολα παγώνοντας τους Ρώσους.

*Η Ρωσία αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές, ενώ το Βέλγιο μια και έτσι είχαμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές μέσα σε ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος παρατηρήσαμε μια εξαιρετική αμυντική διαχείρηση των Βέλγων που μπορεί να μην απειλήσαν ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα δεν απειλήθηκαν και με το γκολ του Λουκάκου στο 88′ κλείδωσαν το ματς.

Α’ ημίχρονο:

Mε θάρρος και αρκετά επιθετικά άρχισε το ματς η Ρωσία, αλλά η φόρα της κόπηκε σύντομα αφού μετά το λάθος του Σεμένοβ, ο Λουκάκου κέρδισε τις κόντρες και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Βελγίου. Δεν παράτησε τα όπλα η Ρωσία, η οποία στο 14′ αλλά και στο 16′ είχε δύο πολύ καλές φάσεις με Φερνάντες και Οζμπόεβ αντίστοιχα. Ο Αζάρ στο 23′ δοκίμασε την τύχη του και τα αντανακλαστικά του Σούνιν με τον Ρώσο τερματοφύλακα να αντιδρά εκπληκτικά.

Ακόμη μια άσχημη αμυντική συμπεριφορά της Ρωσίας, οδήγησε τον Σούνιν σε λάθος και ο Μενιέ που μπήκε αλλαγή έκανε το 2-0 από κοντά στο 34′. Έξι λεπτά αργότερα και η κατάσταση δεν άλλαξε με τον Μενιέ να ήταν εκείνος που βρέθηκε στην περιοχή στο 40′, μετά από λάθος της άμυνας αλλά δεν βρήκε στόχο. Η σπουδαία ατομική ενέργεια του Καράσκο στο 46′ ήταν άστοχη και έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Β’ ημίχρονο:

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο με όρεξη μπροστά ξεκίνησε η Ρωσία, ώστε να βρει το γκολ που θα την έβαζε στο ματς. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Βελγίου ήταν εξαιρετική στο 2ο μέρος και δεν άφησε περιθώρια, στην φιλόδοξη Ρωσία να πετύχει το γκολ, αφήνοντας την χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία.

Μια καλή φάση για τους Ρώσους ήρθε όταν στο 84′, ο Γκολοβίν σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Μπογιάτα κερδίζοντας το κόρνερ. Η απάντηση των Βέλγων ήρθε στο 88′ με τον Λουκάκου να βγαίνει στο τετ α τετ έπειτα από πάσα Μενιέ και να τελειώνει το ματς στο 3-0.

*Λουκάκου σκοράρει τα δύο γκολ, ο Μενιέ βάζει το ένα και δίνει και μια ασίστ.

Ενδεκάδες:

Bέλγιο: Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατα, Ντεντόνκερ, Καστάνιε, Μέρτενς, Αζάρ, Καράσκο, Τίλεμανς, Λουκάκου

Ρωσία: Σούνιν, Ζιρκόβ, Σεμένοβ, Φερνάντες, Ντζικιγια, Οζμπόεβ, Ζόμπνιν, Κουζάγιεβ, Μπαρίνοβ, Γκολοβίν, Τζιούμπα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ