Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Θα ψάξει ισορροπία σε ποιότητα και πάθος

Ο Δικέφαλος του Βορρά, αποφάσισε να επαναφέρει τον Ραζβάν Λουτσέσκου για να είναι ο οδηγός της ομάδας τα επόμενα χρόνια και πλέον ο Ρουμάνος, καλείται να βρει τον τρόπο να πετύχει και πάλι τις επιτυχίες της πρώτης του θητείας.

Είναι δεδομένο πως η παλιά φουρνιά, δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος, καθώς έχουν απομείνει ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ, οι οποίοι κιόλας είναι σε μία ηλικία που δεν μπορούν να προσφέρουν όσα προσέφεραν πριν δύο χρόνια.

Επίσης, παίκτες όπως ο Πέλκας, ο Άκπομ, ο Λημνιός, οι οποίοι ήταν χρήσιμοι στην πορεία της ομάδας, έχουν αποτελέσει παρελθόν και πλέον η ομάδα καλείται να κρατήσει από το υπάρχον σύνολο τους παίκτες οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν στον Λουτσέσκου αυτά που θέλει.

Η ομάδα θα ενισχυθεί. Αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, κομβικό ρόλο θα παίξει ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί το ρόστερ. Ευχής έργον θα ήταν αυτό να συμβεί άμεσα. Όμως, από την στιγμή που στην προκειμένη φάση σε τρεις θέσεις φαίνεται να πονάει η ομάδα, θα γίνουν κινήσεις για την κάλυψη αυτών.

Δεξί μπακ, χαφ και σέντερ φορ είναι οι βασικές προτεραιότητες. Από εκεί και πέρα, ο Ρουμάνος, θα αξιολογήσει τους ποδοσφαιριστές που θα έχει μαζί του κι έπειτα θα γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις στις θέσεις που θα ζητήσει.

Το βασικό ζητούμενο για τον Λουτσέσκου, είναι να δουλεύει με ένα σύνολο, που συνδυάζει την ποιότητα και το πάθος. Εκεί εστιάζει και εκεί ρίχνει το μεγάλο βάρος. Σίγουρα τακτικά θα αλλάξουν αρκετά πράγματα, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η ομάδα θα μπορέσει να παίξει το ποδόσφαιρο που έπαιξε στην πρώτη θητεία του Λουτσέσκου, με διαφορετικό κορμό.

Λίγο πολύ, όλοι έχουν αγωνία, ανυπομονησία, λένε την γνώμη τους για το τι επρόκειτο να συμβεί, όμως για αρχή πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Είναι καλός προπονητής, έχει συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, αλλά μάγος δεν είναι. Δεν μπορεί εν μέσω λίγο καιρού να αλλάξει ολοκληρωτικά μία ομάδα και να έχει και ουσία και αποτέλεσμα.

Υπάρχει αισιοδοξία, όμως θα πρέπει με βασικό όπλο την υπομονή και τις σωστές επιλογές, να προχωρήσει η ομάδα και να κάνει επίσης και ένα βήμα παραπάνω στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει, ένα ρόστερ μεγάλο σε βάθος και σε ποιότητα.

Αναμένουμε λοιπόν τις πρώτες ανακοινώσεις των μεταγραφών που επείγουν κι έπειτα την προετοιμασία, καθώς εκεί θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο το τοπίο. Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως η τεχνογνωσία υπάρχει, αλλά για να έχει και αποτέλεσμα πρέπει να έρθουν κάποια πράγματα σωστά συγκυριακά, από την οργάνωση, την σωστή στόχευση και τέλος την αγωνιστική ουσία!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ