Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανίκητος Τζόκοβιτς, εξαιρετικός Τσιτσιπάς, 3-2 ο Σέρβος!

Σε έναν πραγματικά μεγάλο Τελικό του Ρολάν Γκαρός που κράτησε όρθιους όσους τον παρακολούθησαν και τις 4 ώρες και 11 λεπτά που διήρκησε, ο Νόβαν Τζόκοβιτς επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) κατακτώντας τον 19ο τίτλο της καριέρας του.

 

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός καθώς ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 στα σετ αλλά ο Σέρβος υπεραθλητής έκανε την αντεπίθεση και τη μεγάλη ανατροπή παίρνοντας τα επόμενα τρία. Ο Έλληνας τενίστας με μεγάλο όπλο του το σερβίς αφού έκανε 7 άσσους στο πρώτο σετ έναντι 2 του Τζόκοβιτς το κατέκτησε στο τάι μπρέικ με 7-6 και προηγήθηκε με 1-0 στα σετ. Στο επόμενο ο Στέφανος ήταν πραγματικά ασταμάτητος και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κάνοντας το 2-0 με 6-2 στα games. Μεγάλο κατόρθωμα όταν αγωνίζεσαι απέναντι στο Νο1 στον κόσμο. Ο Τζόκοβιτς επισκέφτηκε τα αποδυτήρια και όταν επέστρεψε είδαμε έναν άλλο αγώνα. Τρίτο σετ με πρώτο τον Σέρβο 4-1, 5-2 και τελικά 6-3 και μείωση σε 2-1 στα σετ. Στο τέταρτο σετ ο Τζόκοβιτς έκανε επίδειξη δύναμης και το πήρε σχετικά εύκολα με 6-2 δείχνοντας να έχει βρει ρυθμό για τα καλά. Στο 5ο και καθοριστικό σετ τα περισσότερα αβίαστα λάθη του πρωταθλητή μας αλλά και η εμπειρία και σταθερότητα του Σέρβου τενίστα του έδωσαν τελικά τη νίκη με 6-4 και 3-2 στα σετ.

Η πρώτη ελληνική παρουσία σε έναν Τελικό Ρολάν Γκαρός μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Κάθε άλλο, αφού χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να ξανακριθεί ο νικητής μετά από 5 σετ. Ο Έλληνας αθλητής έδειξε να είναι όχι μόνο ανταγωνιστικός απέναντι στον καλύτερο τενίστα στον κόσμο αλλά και μια σταθερότητα και ικανότητα σε αγώνες απαιτητικούς και του υψηλότερου επιπέδου. Τα επόμενα χρόνια σίγουρα του ανήκουν, είναι μόλις 22!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ