Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Έχει και η Σλοβακία… Ρόμπερτ! (Video)

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου η Σλοβακία πέτυχε σπουδαία νίκη (2-1) επί της Πολωνίας και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

Παρότι οι Πολωνοί είχαν την κατοχή και την υπεροχή, ο Ρόμπερτ Μακ τους τα χάλασε με μία φοβερή ατομική προσπάθεια στο 18ο λεπτό του αγώνα.Ένα γκολ που τελικά χρεώνεται αυτογκόλ στον Βόιτσεχ Σέζνι, ο οποίος έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ύστερα από το σουτ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η παρέα του μπήκαν με πάθος και ισοφάρισαν αμέσως (46′) με ωραίο πλασέ του Κάρολ Λινέτι, όμως 17 λεπτά αργότερα ο Κριχόβιακ έκανε ένα αχρείαστο φάουλ που του απέφερε την κόκκινη κάρτα.Οι Σλοβάκοι το εκμεταλλεύτηκαν και λίγα λεπτά μετά (69′) ο Μακ ήταν «δημιουργός» για 2η φορά, καθώς έπειτα από κόρνερ του, ο Μίλαν Σκρίνιαρ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε τους πολύτιμους 3 βαθμούς στην ομάδα του.

 

Επόμενος αγώνας για την Σλοβακία, απέναντι στη Σουηδία στις 18/6 (16:00) και για τους Πολωνούς μία μέρα αργότερα (22:00), κόντρα στους Ισπανούς.

 

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74′ Πούχατζ), Λινέτι (74′ Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85′ Μόντερ), Γιόσβλακ, Λεβαντόβσκι, Ζιελίνσκι (85′ Σβιντέρσκι).

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (79′ Κοσέλνικ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χουμπότσαν, Χαράσλιν (87′ Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79′ Χροσόβσκι), Μακ (87′ Σούσλοφ), Χάμσικ, Ντούντα (90+2′ Γκρέγκους).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ