Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έχεις (under)a;

Καλησπέρα σας,

Τις τελευταίες μέρες αμφιταλαντεόμουν αν θα έδινα προγνωστικά για τη φετινή διοργάνωση του euro , διότι η αλήθεια είναι πως η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών ήταν σκασμένη μετά τη τελευταία διετία με covid και ουδείς γνωρίζει πόση άμμο διαθέτουν ακόμα στην κλεψύδρα των αντοχών τους . Ωστόσο , σήμερα ο πιστολέρο θα δώσει μια τριάδα που εμπεριέχει ρίσκο και ευελπιστώ τη δικαίωση.

 

ΣΚΩΤΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ (16.00):  Μετά από δυο δεκαετίες και το Μουντιάλ της Γαλλίας του 1998 , οι Σκωτσέζοι επιστρέφουν στα τελικά μιας διοργάνωσης. Στόχος τους μια αξιοπρεπής παρουσία και η 3η θέση που υπό προυποθέσεις ανοίγει την πόρτα για τα νοκ – άουτ. Με 3-5-2 θα παραταχθούν οι παίχτες του Κλάρκ για μια σκληροτράχηλη αναμέτρηση στη Γλασκώβη.

Σαφώς δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία της Τσεχίας στα τελικά του euro2020. Μια νεανική ομάδα με επικάλυψη έμπειρων ποδοσφαιριστών είναι ικανή για μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν το τρίποντο για να θέσουν εκτός πρόκρισης τους Βρετανούς και θα παραταχθούν με το κλασικό τους 4-2-3-1 για να διασπάσουν την οχυρωμένη μεσοαμυντική γραμμή των Σκωτσέζων. Εντός αποστολής και ο Κμέτσικ που είναι γνωστός από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Εκτίμηση: Οι Σκωτσέζοι δεν θα ρισκάρουν πολύ για το τρίποντο, διότι αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ αν ανοιχτούν και δεχτούν πρώτοι τέρμα. Οι Τσέχοι παραμένουν πονηρή ομάδα με χτυπητές ,όμως , αδυναμίες. Προβλέπω κλειστό παιχνίδι. Η ισοπαλία στο 3,05 φαντάζει ελκυστική και για μεγαλύτερη απόδοση Χ μαζί με άντερ σε combo σύστημα.

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ (19.00): Μπορεί η Πολωνία να τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και να περίμενε κανείς πως θα πορευόταν και στα τελικά με τον ίδιο προπονητή , μάταια όμως. Ο κόουτς Γέρζι Μπρέτσεκ αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση του βρέθηκε ένας παλιός μας γνώριμος με θητεία στον Παναθηναικό , ο Πορτογάλος Πάολο Σόουζα. Προφανώς και το κλίμα στα αποδυτήρια αναταράχθηκε. Στα φιλικά οι Πολωνοί δεν εντυπωσίασαν, φανερώνοντας κενά στην άμυνα. Ίσως αυτό να έιναι το τελευταίο euro για τον εμβληματικό σέντερ φορ , Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που στα 33 του δύσκολα να έχει άλλη ευκαιρία.

Δεύτερη σερί παρουσία στα τελικά του euro για τους Σλοβάκους, που σίγουρα δε θέλουν να αποτελέσουν το σάκο του μποξ για τους αντιπάλους τους(Ισπανία,Σουηδία και Πολωνία). Και εδώ να σημειωθεί πως έιχαμε αλλαγή στη τεχνική ηγεσία με τον βοηθό του Χάπαλ, Στέφαν Τάρκοβιτς να προάγεται σε ομοσπονδιακό τεχνικό. Με ηγέτη το γερόλυκο Μάρεκ Χάμσικ θα προσπαθήσει να μη δώσει την εντύπωση του φτωχού συγγενή στον όμιλο.

 

Εκτίμηση: Αν και τώρα δεν πάρει μπρος η Πολωνία , τότε σκούρα τα πράγματα. Όχι ότι οι Σλοβάκοι είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά δεν είναι ούτε Σουηδία, ούτε Ισπανία. Άσσος στο 1,85 σε κλειστό παιχνίδι.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ (22.00) :  Με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της η ομάδα των ”Φούριας Ρόχας” ξεκινά με φιλοδοξίες για μια ακόμα διοργάνωση. Μια κουρασμένη Ισπανία (ελέω κορονοιού και Βιγιαρεάλ) καλείται να φανεί αντάξια των υψηλών προσδοκιών και να διεκδικήσει την παρουσία της σε έναν τελικό. Χτυπήμενη από τον κορονοιό ,οι Ίβηρες λογικό είναι να νιώθουν μια εξάντληση που ίσως βγει και στο χορτάρι. Ρισκάρει με το επιθετικό 4-3-3 κόντρα στην κλειστή σουηδική άμυνα ο Καταλανός τεχνικός, σε έναν αγώνα όπου καλείται η ισπανική ομάδα να παίξει πρώτο ρόλο. Δύσκολη αποστολή. Ενδέχεται να μην ξεκινήσει απόψε στην ενδεκάδα ο Μπουσκέτς(αμ.χαφ) λόγω κόβιντ.

Με χαμηλό προφίλ , αλλά σίγουρα όχι με φόβο θα παραταχθεί η Σουηδία κόντρα στο φαβορί του ομίλου. Ο νέος προπονητής Άντερσον έχει βρει τη χημεία μεταξύ έμπειρων και πρωτάρηδων ποδοσφαιριστών , γεγονός που δίνει στους Σκανδιναβούς την ώθηση για μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Με τη γνωστή συνταγή της δύναμης στο παιχνίδι και τα ψηλά κορμιά της ομάδας , αναμένεται να βάλει δύσκολα στην αποψινή της αντίπαλο.

Εκτίμηση: Οι Ισπανοί θα παίξουν ανοιχτά και με κατοχή της μπάλας της τάξης του 70%(συνταγή Μπαρτσελόνα). Παλιακό στυλ. Οι Σουηδοί θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση. Θα ρισκάρω στο γκολ γκολ και οβερ , ο συνδυασμός του οποίου πληρώνει στο 2,90.

 

Και καλή μας επιτυχία…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ