Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα χρειάστηκαν οι Ολλανδοί, 3-2 τη μαχητική Ουκρανία

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες της για το φετινό EURO η ομάδα της Ολλανδίας που επιβλήθηκε της Ουκρανίας με σκορ 3-2.

 

Για τον 3ο όμιλο η Ολλανδία υποδεχόταν στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα του Άμστερνταμ την Ουκρανία στο θεωρητικά πιο δυνατό παιχνίδι του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι Ολλανδοί ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο με τους Ουκρανούς να αρκούνται σε προσπάθειες να βγουν στην κόντρα, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντεπάι μετά από μία ατομική προσπάθεια ανάγκασε τον Μπούστσαν στην πρώτη του επέμβαση στο παιχνίδι. Πέντε λεπτά αργότερα ένα καλό σουτ του αρχηγού των οράνιε Βαϊνάλντουμ πέρασε άουτ. Η Ολλανδία είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Σεβτσένκο. Οι τελευταίοι είχαν την πρώτη τελική τους στο 29′ με τον Γιαρμολένκο το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Στεκέλεμπουργκ. Στο 38′ είχαμε την τελευταία καλή ενέργεια από πλευράς Ολλανδών για το πρώτο 45λεπτο αλλά το καλό και δυνατό σουτ του Βαϊνάλντουμ μέσα από την περιοχή έδιωξε ενστικτωδώς με το ένα χέρι ο Μπούστσαν.

Στην επανάληψη η Ουκρανία συνέχισε να είναι κλεισμένη στην περιοχή της και το σκορ δεν άργησε να ανοίξει. Στο 52′ ο Βαϊνάλντουμ με δυνατό σουτ μέσα απο την περιοχή νίκησε στον Μπούστσαν κάνοντας το 1-0 και διώχνοντας το άγχος από την ομάδα του. Τα τέρματα διπλασίασε 6 λεπτά αργότερα ο Βέγκχορστ με κοντινό πλασέ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Ντάμφρις από δεξιά. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μία εύκολη επικράτηση των “πορτοκαλί”, οι Ουκρανοί στο τελευταίο 20λεπτο έκαναν την εμφάνισή τους και το παιχνίδι ντέρμπι. Στο 71′ ο Γιαρμολένκο προειδοποίησε την αντίπαλη άμυνα με ένα ξαφνικό δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του Στεκέλεμπουργκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 2-1 με άπιαστο σουτ που έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ολλανδού τερματοφύλακα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε ο Γιάρεμτσουκ να ισοφαρίσει στο 79′ με κοντινή κεφαλιά μετά από φάουλ του Μαλινόφσκι. Οι Ολλανδοί ξαναπήραν το προβάδισμα όμως στο 85′ με κεφαλιά του MVP του αγώνα Ντάμφρις μετά από σέντρα του Άκε από αριστερά. Αυτό το γκολ έδωσε και την πρώτη νίκη στην ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ. 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ντε Μπουρ): Στεκέλεμπουργκ, Τίμπερ (88′ Βέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ(64′ Άκε), Ντάμφρις, Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ, Φ.Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολντ(64′ Βίνταλ), Βέγκχορστ (88′ Λ.Ντε Γιονγκ), Ντεπάι(90+1′ Μάλεν)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεβτσένκο): Μπουστσάν, Καραβάγιεφ, Ζάμπαρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο, Μαλινόφσκι, Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Ζούμπκοφ(13′ Μάρλος, 64′ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ

Βαθμολογία Γ’ Ομίλου:                

Αυστρία 3β. (3-1 γκολ)

Ολλανδία 3β. (3-2 γκολ)

Ουκρανία 0β. (2-3 γκολ)

Σκόπια 0β. (1-3 γκολ) 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ