Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυλαία για την 1η αγωνιστική του EURO 2020

Τελευταία μέρα σήμερα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EURO 2020 με τους αγώνες του 6ου Ομίλου, του ομίλου “φωτιά” όπως δίκαια έχει χαρακτηριστεί.

 

Η Ουγγαρία αντιμετωπίζει την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία στις 7:00 το απόγευμα και 3 ώρες αργότερα έχουμε το παιχνίδι που τραβάει τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης με τη Γαλλία απέναντι στη Γερμανία. Τα δύο αυτά παιχνίδια κλείνουν την πρώτη αγωνιστική και ολοκληρώνουν την πρώτη εικόνα που έχουμε από κάθε μια από τις 24 ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Στο Ουγγαρία – Πορτογαλία υπάρχει αναμφίβολα φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο φυσικά από την αρμάδα του Φερνάντο Σάντος που έφερε μαζί της φέτος το κύπελλο που κατέκτησε πριν από 5 χρόνια.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλοι με μπροστάρη και πάλι τον Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκινάνε τις υποχρεώσεις τους με όνειρα που φτάνουν μέχρι και το repeat, την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της κούπας. Όχι άδικα αν δει κανείς τους παίκτες που απαρτίζουν την 26μελή αποστολή των Ιβήρων. Πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές με ποδοσφαιριστές γεμάτους από παραστάσεις και αγώνες του κορυφαίου επιπέδου. Σφιχτό και δυσκολοκατάβλητο σύνολο όπως συμβαίνει και με όλες τις ομάδες του 66χρονου τεχνικού Φερνάντο Σάντος ξεχειλίζει από ποιότητα και πάθος για τη νίκη. Ικανή πάντα για το καλύτερο.

Από την άλλη οι Μαγυάροι θέλουν να επαναλάβουν εμφανίσεις σαν αυτή του προηγούμενου EURO όπου απέσπασαν ισοπαλία με σκορ 3-3 από τους σημερινούς τους αντιπάλους και μετέπειτα νικητές της διοργάνωσης. Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι αν σκεφτούμε ότι οι στοιχηματικές εταιρίες τοποθετούν την Ουγγαρία στην 24η και τελευταία θέση στη σειρά των φαβορί για την κατάκτηση με απόδοση… 500.00, μαζί με τα Σκόπια και τη Φινλανδία. Μπάλα δεν παίζουν όμως οι μπουκ και αυτό δίνει δικαίωμα στο όνειρο στους απόγονους των Πούσκας, Κότσις και Χιντεγκούτι.

Το βράδυ έχουμε το άλλο ματς του ομίλου, τη μεγάλη αναμέτρηση της Γαλλίας του Ντιντιέ Ντεσάμπ με τη Γερμανία του Γιοακίμ Λεβ ο οποίος όπως είναι γνωστό μετά το τέλος της διοργάνωσης αποχωρεί από τον πάγκο των “πάντσερ”.

Η Γαλλία θεωρείται από πολλούς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αφού έχει στις τάξεις της παίκτες παγκόσμιας κλάσης που αγωνίζονται στις μεγαλύτερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου με τις οποίες έχουν κερδίσει αμέτρητα τρόπαια σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Η προσθήκη του φορμαρισμένου Καρίμ Μπενζεμά μετά από απουσία 5 ετών προσθέτει άλλο ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα του Γάλλου τεχνικού που θα έχει τον ευχάριστο “πονοκέφαλο” να πρέπει να επιλέξει 11 ποδοσφαιριστές από ένα σύνολο 26 σχεδόν ισάξιων και κορυφαίων παικτών.

Απέναντι στους “τρικολόρ” η “Νασιονάλμανσαφτ” ή αλλιώς εθνική Γερμανίας που θέλει να ξεπλύνει την ντροπή του τελευταίου Μουντιάλ και του αποκλεισμού από τη φάση κιόλας των ομίλων. Η επιστροφή των Γερμανών στις πρώτες ομάδες τουλάχιστον της Ευρώπης είναι επιτακτική ανάγκη και κάτι σαν εθνική προτεραιότητα. Η φάση ανανέωσης στην οποία βρίσκονται οι 3 φορές κάτοχοι του τίτλου δεν είναι κάτι που μπορεί να εφησυχάζει τους αντιπάλους τους αφού η αγωνιστικότητα και η διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο είναι χαρακτηριστικό της γερμανικής φυλής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ