Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φινλανδία – Ρωσία: Παραμένει ζωντανή με «σούπερ» γκολ Μίραντσουκ

Μετά την ήττα της Ρωσίας επί του Βελγίου και την νίκη της Φινλανδίας κόντρα στην Δανία, οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες ώστε να τα δώσουν όλα για ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, ειδκότερα η μεριά των Ρώσων.

Tελικά η ομάδα που κατάφερε να χαμογελάσει ήταν η Ρωσία, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Α’ ημίχρονο:

Η πρώτη σημαντική στιγμή του ματς ήταν γκολ για την Φινλανδία, προκαλώντας σοκ στους Ρώσους με την κεφαλιά του Πογιανπάλο, αλλά τελικά δεν μέτρησε ως offside. Άμεση απάντηση στο 10′ έδωσε η Ρωσία που πάτησε εξαιρετικά στην περιοχή των Φινλανδών, όμως το σουτ ήταν αρκετά άστοχο. Η Ρώσοι ήταν εκείνοι έπαιξαν πιο επιθετικά στο πρώτο 15λεπτο προσπαθώντας να βρουν ένα γρήγορο γκολ χωρίς επιτυχία. Από την άλλη η Φινλανδία έδειξε πως προσπαθεί να κρατήσει την ισοπαλία και να κάνει την ζημιά στην αντεπίθεση, κάτι που θέλησε με τον Πογιανπάλο στο 20′, αλλά ο Σαφόνοβ έδιωξε την μπάλα εκτός.

Εκπληκτική ήταν η ανάπτυξη της Ρωσίας από τα αριστερά, με τον Κιουζάεβ να βγάζει την σέντρα στο 35′, αλλά η  κεφαλιά να καταλήγει εκτός χωρίς να βρει στόχο. Η καλύτερη όμως στιγμή τους ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Κιουζάεβ να σεντράρει χαμηλά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ούρονεν πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Καραβάεφ πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Με το ματς να έχει έξι λεπτά καθυστερήσεις λόγω αρκετών διακοπών, η Ρωσιά κατάφερε να προηγηθεί στο 47′, μετά το εκπληκτικό πλάσε του Μίρνατσουκ που έκανε το 0-1 πριν την λήξη του ημιχρόνου. Δεν σταμάτησε εκεί η πίεση τους όμως, αφού ο Γκολοβίν έβγαλε σέντρα με την κεφαλιά του Ντζιούμπα να οδηγείται στον Χραντέσκι.

B’ ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία του Πούκι που αστόχησε στο 49′ για τους Φινλανδούς. Στο 53′ ο παίκτης της Νόριτς βρέθηκε ξανά απέναντι στην εστία των Ρώσων με τον Σαφόνοβ να μπλοκάρει, ενώ είχε προηγηθεί το σουτ του Γκολοβίν για την Ρωσία στο 52′ που κατάληξε άουτ.Στο 72′ ήρθε η επόμενη σπουδαία ευκαιρία για τους Ρώσους με τον Κουζάεφ να σουτάρει και τον Χραντέσκι να πραγματοποιεί μια πραγματικά εξαιρετικά απόκρουση. Από εκεί και έπειται δεν δημιουργήθηκε κάποια ιδιαίτερα καλή φάση με την μόνη απειλή της Φινλανδίας να είναι κεφαλιά του στόπερ της στο 86′, που «άγχωσε» λίγο τον κίπερ της Ρωσίας. Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν και πάλι αρκετά, αλλά καμία ομάδα δεν σκόραρε και η Ρωσία πήρε ένα μεγάλο τρίποντο με γκολάρα του Μίραντσουκ.

Eνδεκάδες

Φινλανδία: L. Hrádecký, J. Raitala (75′ P. Soiri), P. Arajuuri, J. Toivio(85′ F. Jensen), J. Uronen, D. O’Shaughnessy, R. Schüller(67′ Joni Kauko), R. Lod, G. Kamara, T. Pukki (75′ L. Lappalainen), J. Pohjanpalo

Ρωσία: M. Safonov, Μ. Fernandes(25′ V. Karavaev), G. Dzhikiya, I. Diveev, M. Ozdoev (61′ R. Zhemhaletdinov) ,R. Zobnin, D. Kuzyaev, D. Barinov, A. Golovin, A. Dzyuba, A. Miranchuk (85′ M. Mukhin)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ