Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

GP Γαλλίας – Qualifying: Pole position για τον Verstappen

Ολοκληρώθηκε η περίοδος κατατακτήριων στην Γαλλία, με τον Verstappen να κατακτά την pole position. Στο 2-3 η Mercedes, με τον Hamilton στην δεύτερη θέση και τον Bottas στην τρίτη θέση.

Στο Q1, με την έναρξη της διαδικασίας, είχαμε και την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, μετά από σύγκρουση του Tsunoda στις μπαριέρες, ενώ δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είχαμε εκ νέου την εμφάνιση κόκκινης σημαίας, ο Schumacher έχασε τον έλεγχο της Haas και βρέθηκε στις μπαριέρες. Μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Strοll, που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει γρήγορο γύρο, εξ αιτίας της κόκκινης σημαίας. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Schumacher, ο οποίος ενώ τερμάτισε 14ος και προκρίθηκε στο Q2, κατέστρεψε το μονοθέσιο του.

Στο Q2, όλοι οι πιλότοι πραγματοποίησαν γρήγορους γύρους με την μέση γόμα, ώστε να εκκινήσουν με αυτή τον αυριανό αγώνα. Δεν υπήρξε κάποια έκπληξη όσον αφορά τους πιλότους που προκρίθηκαν στο Q2

Στο Q3, ο Verstappen έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα έχανε την pole position, διατηρώντας από την αρχή της διαδικασίας της πρώτη θέση, με τους Hamilton και Bottas, να προσπαθούν να μειώσουν τους χρόνους τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Sainz, κατακτώντας την πέμπτη θέση, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Gasly, που τερμάτισε στην έκτη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Qualifying:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ