Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυλαία σήμερα στον 2ο και 3ο Όμιλο του EURO 2020

Με την τρίτη και τελευταία αγωνιστική για τον 2ο και τον 3ο Όμιλο συνεχίζεται απόψε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

 

Στις 19:00 για τον 3ο Όμιλο παίζουν Ουκρανία-Αυστρία στο Βουκουρέστι και Σκόπια-Ολλανδία στο Άμστερνταμ και 3 ώρες αργότερα (22:00) για τον 2ο Όμιλο γίνονται τα παιχνίδια Ρωσία – Δανία στην Κοπεγχάγη και Φινλανδία – Βέλγιο στην Αγία Πετρούπολη. Η βαθμολογία στους δύο ομίλους είναι παρόμοια με τις ομάδες από τις Κάτω Χώρες να έχουν την πρωτιά η καθεμιά στον όμιλό της. 

Πραγματικό ντέρμπι αναμένεται να δούμε ανάμεσα σε Ουκρανία και Αυστρία στη μάχη της 2ης θέσης του Γ’ Ομίλου. Οι δύο ομάδες έχουν από 3 βαθμούς και παρόμοιο συντελεστή τερμάτων (Αυστρία 3-3 και Ουκρανία 4-4) οπότε εδώ ισχύει το ρητό “ο θάνατός σου η ζωή μου”. Ο χαμένος, αν υπάρξει, συνεχίζει να έχει ελπίδες πρόκρισης ως 3ος και περιμένει να ολοκληρωθούν οι αγώνες και στους άλλους ομίλους. Βάσει εικόνας που έχουν δείξει οι δύο εθνικές ως τώρα στο τουρνουά ίσως να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στα προγνωστικά αυτή του Αντρέι Σεβτσένκο λόγω καλύτερης επιθετικής γραμμής όπως φάνηκε και στο τελευταίο μέρος του αγώνα με την Ολλανδία.

Οι “οράνιε” φιλοξενούν στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου τα Σκόπια και εδώ δε χωράνε μάλλον προβλέψεις αν κρίνουμε από τις προηγούμενες 2 εμφανίσεις των Ολλανδών που αρχίζουν να ξαναγίνονται “ιπτάμενοι”.

Το βράδυ η Ρωσία για τον 2ο Όμιλο αντιμετωπίζει την πληγωμένη Δανία μέσα στην Κοπεγχάγη με τους γηπεδούχους να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί αν όχι για την πρόκριση, για το γόητρο αλλά και για να αφιερώσουν μια ενδεχόμενη νίκη στον άτυχο της διοργάνωσης Κρίστιαν Έρικσεν. Οι Δανοί δικαιούνται μάλλον κάτι παραπάνω από το… 0 που έχουν στη βαθμολογία αλλά αν υπολογίσουμε και τις συνθήκες που προέκυψαν με την απώλεια και σε αγωνιστικό αλλά και σε ψυχολογικό τομέα του Έρικσεν, κανείς δεν πρόκειται να τους πει το παραμικρό αν δεν τα καταφέρουν ούτε σήμερα. Οι Ρώσοι κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους καθώς με νίκη παίρνουν τη 2η θέση και την πρόκριση.

Τέλος το Βέλγιο όντας στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA αντιμετωπίζει τη Φινλανδία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και για την πρωτιά του ομίλου. Οι Σκανδιναβοί βέβαια δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και την έκπληξη με μία νίκη που θα τους φέρει μέχρι και στην πρώτη θέση.

Με λίγα λόγια και τα 4 παιχνίδια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους δικούς του λόγους το καθένα και οι φίλοι του ποδοσφαίρου τα περιμένουν με αγωνία και σίγουρα θα στηθούν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες να τα παρακολουθήσουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ