Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αγγλία – Τσεχία: Το… μισό-μηδέν έστειλε και τους δύο στους “16”

Ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη και την πρώτη θέση του 4ου Ομίλου στην Αγγλία απέναντι στην Τσεχία αλλά να στείλει και τους ηττημένους Τσέχους στην επόμενη φάση ως τρίτους.

 

Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου οι γηπεδούχοι Άγγλοι ξεκίνησαν επιθετικά και είχαν δοκάρι μόλις στο 2’ με τον Στέρλινγκ σε τετ α τετ. Ο,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός της Σίτι σε αυτή τη φάση το πέτυχε 10 λεπτά αργότερα όταν άνοιξε το σκορ με εξ επαφής κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκρίλις από αριστερά. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μετέφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή του Πίκφορντ χωρίς όμως να έχουν καλή τελική. Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Χάρι Κέιν στο 25’ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από ωραία ατομική προσπάθεια. Το 2-0 δεν έγινε ούτε στο επόμενο λεπτό από τον Στέρλινγκ. Ο Σούτσεκ άγγιξε την ισοφάριση για τους Τσέχους στο 35’ αλλά το δυνατό του σουτ πέρασε λίγο έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε πολύ με τους Άγγλους να μην προσπαθούν να τελειώσουν το ματς με ένα δεύτερο τέρμα και να αναλώνονται σε ένα φλύαρο passing game. Η πρώτη τελική του Β’ μέρους καταγράφηκε στο 83’ και ήταν για τους Τσέχους με ένα σουτ του Πέκχαρτ που πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα είχαμε ένα ακυρωθέν γκολ του Χέντερσον ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.

Το τελικό 1-0 είναι μάλλον δίκαιο και στέλνει την πρώτη του ομίλου Αγγλία στους «16» αλλά όχι εκτός συνόρων αφού και τον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα θα τον δώσουν και πάλι στο Λονδίνο. Οι Τσέχοι προκρίνονται ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες και περιμένουν να μάθουν αύριο τον αντίπαλό τους από τον 5ο ή 6ο όμιλο.

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες(84’ Βύντρα), Σούτσεκ, Μάσοπουστ(64’ Χλόζεκ), Ντάριντα(64’ Κραλ), Γιάνκτο(46’ Σέβτσικ), Σικ(75’ Πέκχαρτ)

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς(79’ Μινγκς), Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις(46’ Χέντερσον), Γκρίλις(68’ Μπέλινχαμ), Σάκα(84’ Σάντσο), Στέρλιγκ(67’ Ράσφορντ), Κέιν

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ:

  1. Αγγλία   7
  2. Κροατία 4 (4-3)
  3. Τσεχία   4 (3-2)
  4. Σκωτία  1
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ