Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

GP Στυρίας – FP2: Ξανά στην κορυφή ο Verstappen

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Red Bull Ring, με τον Verstappen να παραμένει στην κορυφή, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους υπόλοιπους πιλότους. Μεγάλη έκπληξη η δεύτερη θέση για τον Ricciardo, που ψάχνει μια καλή εμφάνιση με την νέα του ομάδα. Έκπληξη ήταν και η τρίτη θέση για τον Ocon.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Hamilton, με την Mercedes να δείχνει ότι δεν μπορεί να συναγωνιστεί την Red Bull σε αυτή τη πίστα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Alonso, σε μια εξαιρετική μέρα για την Alpine. Τον έκτο καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε ο αναγεννημένος Vettel, ενώ ο Norris τερμάτισε έβδομος.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Stroll στην όγδοη θέση, Perez στην ένατη θέση. Στην δεκάδα βρέθηκε για άλλη μια φόρα ο Giovinazzi, τερματίζοντας δέκατος.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Bottas μπήκε στα pits για να βάλει την σκληρή γόμα, όμως τα ελαστικά δεν ήταν στην κατάλληλη θερμοκρασία κάνοντας τέτακε μπροστά από το γκαράζ της McLaren, με τους μηχανικούς της Βρετανικής ομάδας να τον βοηθούν να επιστρέψει στο γκαράζ της Mercedes. Η McLaren διαμαρτυρήθηκε έντονα στους αγωνοδίκες, με αποτέλεσμα να δοθεί ποινή τριών θέσεων στο Grid, για τον αγώνα της Κυριακής.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Free Practice 2:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ