Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τζούνη (Video)

Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στον «athlitikoskosmos.gr» έναν αθλητή της δισκοβολίας που ανήκει στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία.

Ο λόγος για τον 29 χρόνο Πρωταθλητή Ευρώπης στη δισκοβολία Κωνσταντίνο Τζούνη, ο οποίος κατάγεται από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, μετά το νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ που έσπασε στο Grand Prix της Τυνησίας με ρίψη στα 41.79μ. και αφήνοντας πίσω του το ρεκόρ που κατείχε ο Αζέρος Ολοκχάν Μουσάγιεφ με 41.77μ. από τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Κωνσταντίνος Τζούνης πήγε στο Grand Prix της Πολωνίας με στόχο ένα πολύ καλό πλασάρισμα και τα κατάφερε. Στην πέμπτη του προσπάθεια η βολή του μετρήθηκε με 42.71 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο μαζί με το νέο του ευρωπαϊκό ρεκόρ!!

Ο ταλαντούχος αυτός αθλητής άνοιξε την καρδιά του στον «athlitikoskosmos.gr» και σε εμένα προσωπικά και μας είπε τα εξής :

 

Θα ήθελα για αρχή να μας πεις πως επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα και αν σε ώθησε κάποιος σε αυτό .

«Όταν ήμουν γύρω στα 24 χρονών μπήκα στον χώρο του στίβου για άτομα με αναπηρία. Στα 26 μου όμως και μετά την παρότρυνση της γυναίκας μου στο να ασχοληθώ με την δισκοβολία λέγοντας μου ότι έχω πολύ άνεση και ότι μου πάει ο δίσκος, (20 μέτρα με το ζόρι έριχνα) είπα να ασχοληθώ επαγγελματικά αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άρχισα να ανεβαίνω πολλά μέτρα στις βολές μου».

 

Υπήρξαν κάποια προβλήματα είτε στην αρχή της πορείας σου είτε λίγο αργότερα που ίσως να πέρασε από το μυαλό σου ότι δεν θα τα καταφέρεις;

«Το μοναδικό πρόβλημα που είχα από την αρχή μέχρι και πριν λίγο διάστημα ήταν ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να γίνει σωστά μια προετοιμασία! Δεν είχα ποτέ την άνεση να κάνω σωστή προετοιμασία και γι αυτόν τον λόγο κατέβαινα σε πολύ λίγους αγώνες κάθε χρόνο δίνοντας όμως τα πάντα στην προπόνηση και γι αυτό πιστεύω ότι ανέβηκα τόσο! Ήθελα να σταματήσω γιατί έβλεπα ότι δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα οικονομικά, όμως ο προπονητής μου, η γυναίκα μου και ο οικογενειακός μου κύκλος με στήριξαν πολύ και συνεχίζουν να το κάνουν!».

 

Γνωρίζοντας και τις δυνατότητες σου και βλέποντας και τις πολύ καλές εμφανίσεις σου και στην Τυνησία, και στην Πολωνία όσον αφορά τα ποιο πρόσφατα Πρωταθλήματα αλλά και στα υπόλοιπα Grand Prix που έχεις πάρει μέρος, ποια είναι τα επόμενα βήματα σου και που στοχεύεις;

«Ο μεγαλύτερος στόχος που είχα βάλει από τότε που ξεκίνησα ήταν να πάρω μέρος σε μια Ολυμπιάδα και τον πέτυχα, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι θα πάρω μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Τώρα ο στόχος μου είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω αν τα καταφέρω σε αυτήν την Ολυμπιάδα αλλά όσο είμαι ενεργός αθλητής θα κυνηγήσω με νύχια και με δόντια και αυτόν τον στόχο!».

 

Τι έχεις να πεις στους νέους αθλητές που κάνουν όνειρα, έχουν στόχους και προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του αθλητισμού ;

«Θεωρώ πως όταν ένα παιδί ή κάποιος κάνει τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό είτε αυτό λέγεται επαγγελματικό επίπεδο είτε όχι ή γενικά σε κάποιον στόχο που βάζει αθλητικό και μη, είναι να αγαπάει αυτό που κάνει και να δίνει παραπάνω από το 100% . Θα πρέπει στην δύσκολες στιγμές και στις αποτυχίες να γίνετε πιο σοφός και η αποτυχία να μετατρέπεται σε νίκη! Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια αλλά ο άνθρωπος είναι γεννημένος να τα ξεπερνάει. Τα όρια είναι για να σπάνε!».

 

Υπάρχει κάποιο ” μυστικό” που θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας όσον αφορά τη σκέψη που κάνεις πριν ρίξεις την κάθε σου βολή;

«Όταν είμαι πάνω στο κάθισμα και είμαι έτοιμος να ρίξω το πρώτο που σκέφτομαι είναι να κάνω αυτό που έκανα στην προπόνηση. Να καθαρίσω δηλαδή το μυαλό μου και να ρίξω όπως έχω μάθει. Πάντα το μυαλό μου όμως πηγαίνει στη γυναίκα μου και το παιδί μου που είναι ο κύριος λόγος που προσπαθώ να καταφέρω να πετύχω τον στόχο μου για να τους προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ και να τους κάνω περήφανους.

Κλείνοντας, Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου Μιλτιάδη Κυριακίδη που έχουμε καταφέρει κάτι τόσο μεγάλο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά και τους χορηγούς μου ” Privee-santorini “ και ” Waymore “ που ότι και αν χρειάστηκα ήταν δίπλα μου για να μου το παρέχουν. Επίσης να ευχαριστήσω το Νίκο Παπαγεωργίου και την εταιρία ” Biogenic Pro nutrition ” η οποία εδώ και δύο χρόνια μου χορηγεί τα υψηλή ποιότητας συμπληρώματα διατροφής!
Τέλος να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου και τους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι και σήμερα, καθώς αυτό μου δίνει τεράστια ψυχολογική και σωματική δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω».
Υποδοχή από την οικογένειά του μετά το χρυσό μετάλλιο στην Πολωνία

 

Υποδοχή από τον Δήμαρχο Δήμου Λαγκάδα και εκπροσώπους του μετά το χρυσό μετάλλιο στην Πολωνία
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ