Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόκριση με Αζάρ για Βέλγιο

Με γκολ του Τοργκάν Αζάρ, το Βέλγιο, κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση κόντρα στους πρωταθλητές Πορτογάλους, για την τελική οκτάδα της διοργάνωσης, έχοντας πλέον μπροστά της την Ιταλία για την μάχη των προημιτελικών.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες, έπαιξαν αρκετά συντηρητικά, έχοντας υπομονή και δίνοντας κατοχή η μία στην άλλη, θέλοντας να χτυπήσουν και οι δύο, σε κάποιο τρανζίσιον, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε το Βέλγιο, καθώς ο Τοργκάν Αζάρ, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, το οποίο αιφνιδίασε τον Πατρίσιο και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Πορτογαλία αποφάσισε να βγει μπροστά, το Βέλγιο έδωσε την μπάλα στους Ίβηρες, οι οποίο ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης, άγγιξαν την ισοφάριση, ωστόσο, ο Κουρτουά, έκανε μία σπουδαία επέμβαση στην κεφάλια του Ρούμπεν Ντίας, ενώ ο Γκερέιρο, σημάδεψε το δοκάρι. Το τελικό 1-0, παρέμεινε μέχρι το τέλος, με το Βέλγιο να πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση για τους προημιτελικούς του Euro.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τ. Αζάρ (90+5′ Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48′ Μέρτενς), Λουκάκου, Ε. Αζάρ (87′ Καράσκο)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Σάντσες (78′ Ντανίλο), Παλίνια (78′ Ολιβέιρα), Μουτίνιο (55′ Φέλιξ), Μπ. Σίλβα (55′ Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70′ Α. Σίλβα)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ