Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άρχισε να ονειρεύεται (ξανά) κούπα (Video)

Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η Δανία άρχισε να ζει μέρες 1992… καθώς κέρδισε με 2-1 την Τσεχία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Ουκρανίας – Αγγλίας, που διεξάγεται αυτή την ώρα (0-1 στο ημίχρονο).

 

Μόλις στο 5ο λεπτό οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν με κεφαλιά του Ντιλέινι, ύστερα από λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ.Τρία λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 45 λεπτά της αναμέτρησης ο Ντόλμπεργκ έκανε 2 τα τέρματα της ομάδας του, με ωραίο πλασέ από κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι μπήκαν δυνατά και μείωσαν γρήγορα στο 49′, με τον 1o σκόρερ πλέον (μαζί με τον Ρονάλντο από 5 γκολ) του EURO, Πάτρικ Σικ.Στη συνέχεια πάλεψαν, πίεσαν για το 2-2 αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά, όπως ούτε και οι Δανοί το 1-3 σε ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

 

Τσεχία: Βάτσκλικ, Κουφάλ, Σελούτσκα (65′ λ.τ. Μπάμπεκ), Καλάς, Μπορίλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σεβτσίκ (80′ Νταρίντα), Σικ (80′ Βύντρα).

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκαρντ, Στρίγκερ (80′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81′ Γιένσεν), Μέλε, Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59′ Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (59′ Νόργκαρντ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ