Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Αυστρίας – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Άλλη μια Pole Position στο Red Bull Ring κατέκτησε ο Verstappen. Φοβερή εμφάνιση από τον Norris, έχασε την πρώτη θέση για 48 μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου, κατακτώντας τελικά την δεύτερη θέση. Τρίτη θέση για τον Perez, προβληματισμός στην Mercedes. Τεράστια εμφάνιση και από τον Russell

Στο Q1, έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ocon από την συνέχεια της διαδικασίας, ενώ ο Russell κατάφερε για άλλη μια φορά να προκριθεί στο Q2.

Στο Q2, οι περισσότεροι πιλότοι προσπάθησαν να προκριθούν στο Q3 με την Medium γόμα. Η συγκεκριμένη στρατηγική δεν βγήκε στην Ferrari, με τον Sainz και τον Leclerc να μην προκρίνονται στο Q3, αλλά να καταλήγουν στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα. Μεγάλος άτυχο ήταν ο Alonso, ο οποίος ενώ ήταν σε γρήγορο ο γύρο, ο Vettel βρέθηκε μπροστά του στην τελευταία στροφή και τον καθυστέρησε αρκετά. Τεράστια έκπληξη από τον Russell, που κατάφερε να προκριθεί στο Q3, με τους ανθρώπους της Williams να πανηγυρίζουν έντονα για την τεράστια επιτυχία.

Στο Q3, ο Norris με έναν απίθανο γύρο βρέθηκε στην πρώτη θέση, χωρίς οι δυο Mercedes να μπορέσουν να τον απειλήσουν. Τελικά, ο Verstappen με απίθανο γύρο κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, ενώ οι πιλότοι είχαν άλλη μια προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Verstappen δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, ενώ ο Norris βελτίωσε αρκετά, τερματίζοντας πίσω από τον Verstappen για μόλις 48 χιλιοστά. Ο Perez, στην δεύτερη του προσπάθεια βελτίωσε αισθητά τους χρόνους του, και από την όγδοη θέση κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση. Έντονος προβληματισμός για την Mercedes, με τον Hamilton να τερματίζει τέταρτος και ο Bottas πέμπτος. Ο Βρετανός γνωρίζει ότι με τον Perez στην τρίτη θέση και τον Norris στην δεύτερη, είναι αρκετά δύσκολο να διεκδικήσει κάτι από τον αυριανό αγώνα. Ο εντυπωσιακός Russell τερμάτισε ένατος, περνώντας και την Aston Martin του Stroll.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ