Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αξίζει εμπιστοσύνη στον μεταγραφικό σχεδιασμό;

Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας του ΠΑΟΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία ο Κώστας Κουτσουμπίδης καταγράφει τις απόψεις και τις ιδέες του για τον μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ.
 Έχουν περάσει 2.5 μήνες από την νύχτα όπου ο ΠΑΟΚ στέφτηκε κυπελλούχος Ελλάδος απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού. Από τότε η ομάδα έχει παρουσιάσει τρομερές εξελίξεις καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε, επανήλθε στο “τιμόνι” ο Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ πολλά και σημαντικά προβλήματα συνεχίζουν να απασχολούν τις τάξεις της ομάδας.
 Ξεκινώντας, ένα από τα χαρακτηριστικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η απουσία αθλητικού διευθυντή. Έχουν περάσει 4 μήνες από την αποχώρηση του Όλαφ Ρέμπε από την ομάδα και ακόμη η ΠΑΕ δεν βρέθηκε σε θέση να βρει αντικαταστάτη του. Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί να περιπλέκονται τα πράγματα με πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες που αντιμετωπίζουν οι ασπρόμαυροι όπως το μέλλον των Τζόλη και Σφιντέρσκι στην ομάδα ενώ λύση δεν έχει δοθεί και στα ζητήματα των Ίνγκασον, Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς οι οποίοι μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Επιπλέον, παρά την επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου για την απόκτηση ενός βασικού αμυντικού χαφ πριν το ταξίδι στο Άπελντοορν της Ολλανδίας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ο Δικέφαλος παραμένει χωρίς ενίσχυση σε μία θέση που πραγματικά πονάει και που η απουσία ενός ποιοτικού και αθλητικού παίκτη τον έχει πληγώσει πολλάκις τον τελευταίο καιρό.
 Παρόλα αυτά όμως, φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να αφήνει στην άκρη τα κραυγαλέα λάθη του παρελθόντος. Προς το παρόν επιλογές παικτών τύπου Χατσερίντι και Βέρνμπλουμ δεν υπάρχουν και οι ομάδες σκάουτινγκ του Δικεφάλου δείχνουν να συνεργάζονται σωστά με τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ. Οι επιλογές των Τέιλορ και Ολιβέιρα ήταν του προπονητή και ο λαός της ομάδας οφείλει να στηρίξει αυτές τις κινήσεις όσο και αν φαίνεται να μην εντυπωσιάζουν. Η ομάδα φαίνεται να έχει γεφυρώσει τις διαφορές τις με τον Ραζβάν και τα προβλήματα που οδήγησαν σε διαζύγιο το καλοκαίρι του 2019 να έχουν πλέον επιλυθεί. Έτσι λοιπόν, ο κάθε φίλαθλος του ΠΑΟΚ χρειάζεται να έχει υπομονή και πίστη καθώς το χτίσιμο της ομάδας για την νέα σεζόν ανήκει σε αυτόν που αναρρίχησε τον Δικέφαλο στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν δύο χρόνια.   Κλείνοντας, πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ και χρειάζεται να επέλθει λύση άμεσα. Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό αρκετές υποθέσεις σχετικά με το μεταγραφικό κομμάτι και το υπάρχον ρόστερ να διευθετηθούν πριν το ταξίδι της ομάδας στην Ολλανδία παρόλα αυτά αξίζει υπομονή σχετικά με την δουλειά που γίνεται. Στο τέλος του καλοκαιριού, όλος ο φίλαθλος κόσμος του Δικεφάλου θα είναι σε θέση να εξάγει καλύτερα συμπεράσματα και ελπίζουμε φέτος να δούμε έναν καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ