Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πάμε ταμείο με το τελικό του Κόπα Αμέρικα!

Αργεντινή και Βραζιλία αναμετρώνται τα ξημερώματα στις 3 π.μ ώρα ελλάδος (open tv) στο 47ο τελικό του Κόπα Αμέρικα. Ο Σκαλόνι θα παρατάξει την “αλμπισελέστε”  στο “θρυλικό” Μαρακανά έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Από την άλλη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “σελεσάο” Τίτε δε θα έχει στη διάθεσή του τον Γκαμπριέλ Ζεσούς (έφαγε δύο αγωνιστικές στο προημιτελικό με τη Χιλή για το μαρκάρισμά του στον Εουζένιο Μένα). Η Αργεντινή διεκδικεί το 15ο της τρόπαιο στη διοργάνωση όπου αν το κατακτήσει θα φτάσει την πολυνίκη του θεσμού Ουρουγουάη.

Ο Μέσι το μεγάλο “αστέρι” της ομάδας πραγματοποιεί ένα πολύ καλό τουρνουά όντας ο πρώτος της χώρας του αλλά και ολόκληρου τουρνουά με 4 γκολ και 5 ασίστ. Ο Νεϊμάρ από την άλλη το μεγάλο αστέρι από πλευράς της Χώρας του “καφέ” κάνει ένα καλό τουρνουά με 2 γκολ και (πρώτος σκόρερ μαζί με το Λούκας Πακετά) 3 ασίστ. Κίνητρο έχουν σαφώς και οι δύο η τυπικά γηπεδούχος Αργεντινή θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο γιατί έχει να κατακτήσει τίτλο 28 χρόνια (το Κόπα Αμέρικα του 1993), για να φτάσει στα τρόπαια την Ουρουγουάη και για να σηκώσει το τρόπαιο μέσα στη μισητή της αντίπαλο Βραζιλία. Στον αντίποδα, η διοργανώτρια Βραζιλία θέλει να κατακτήσει το δεύτερό της σερί Κόπα Αμέρικα και 10ο συνολικά.

Η προϊστορία γέρνει τη πλάστιγγα οριακά υπέρ των Βραζιλιάνων. Σε 107 αναμετρήσεις η “σελεσάο” έχει 42 νίκες, η “αλμπισελέστε” 40 νίκες και 25 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Εκτίμηση: Η κατάκτηση του τροπαίου από την Αργεντινή στο 2,30 είναι μία πολύ καλή επιλογή.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ