Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα (12/7) η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην οποία έγινε απολογισμός της πρώτης θητείας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, τέθηκαν οι στόχοι για την επόμενη χρονιά και έγινε αναφορά στην επιστροφή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αλλά και στα εισιτήρια διαρκείας, η διάθεση των οποίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 14/7 και θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική βοήθεια και πάλι για την ομάδα.

 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «Πριν ένα χρόνο αναλάβαμε τη διοίκηση της ομάδας, έχοντας μπροστά μας πολλές δυσκολίες, κυρίως οικονομικές. Η ομάδα προερχόταν από μία χρονιά σχεδόν καταστροφική από αγωνιστική και οικονομικό επίπεδο. Μέσα στη σεζόν, νομίζω καταφέραμε να κάνουμε βήματα προόδου, με τη βοήθεια των συνοπαδών μου, μαζέψαμε ένα σημαντικό ποσό στην ΑΜΚ. Ήταν ένας στόχος που πολλοί τον θεωρούσαν ακατόρθωτο. Επιτεύχθηκε και βοήθησε να ελευθερωθεί η ομάδα από παλιά χρέη σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ. Αυτό το κονδύλι είναι σχεδόν μηδενισμένο, απομένουν μόνο δύο δόσεις για ένα μόνο παίκτη και θα δοθούν κανονικά Ιούλιο και Αύγουστο και θα κλείσει και αυτό το κεφάλαιο. Οι παίκτες της προηγούμενης σεζόν είναι πληρωμένοι και δεν έχουμε να φοβόμαστε για προβλήματα που έχουν άλλοι αντίπαλοι μας.

Πέρσι έγιναν αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας οργάνωσης και εκτέλεσης εξόδων. Δεν έχουμε τίποτα κλειδωμένο και με κανένα προμηθευτή. Παίρνουμε προσφορές για τα πάντα, βλέπουμε τι μας συμφέρει και συνεχίζουμε. Κι αυτό είναι κάτι που κάνουμε για όλα.

Και αγωνιστικά, ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Στην αρχή ξεκινήσαμε λίγο σφιχτά, αλλά η ομάδα έδειξε την ποιότητά της. Νομίζω ότι όλοι χάρηκαν με αυτό που έβλεπαν. Με αυτόν τον τρόπο, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό όλα τα παιχνίδια, πήραμε την πέμπτη θέση και καταφέραμε να έχουμε μία θέση στην Ευρώπη για φέτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση γιατί με δύο παιχνίδια την εβδομάδα, πρέπει να μπορείς να έχεις ένα ρόστερ 12-14 παικτών για να είσαι επιτυχημένος και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες θα πάρουμε μέρος.

Μετά από πολλά ο κ. Καρακούσης αποχώρησε και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Έδωσε την ψυχή του για την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν πάντα δίπλα μας και παντού. Θέλω να καλωσορίσω τον Κωνσταντίνο Στεργίου που τον ξέρω καλά εδώ και χρόνια. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πιο νεανικό σύνολο! Δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται να αναφερθώ ως νέος, αλλά έτσι αισθάνομαι τουλάχιστον.

Έχουμε δηλώσει συμμετοχή στο BCL, θα έχουμε άλλη μία διοργάνωση. Το όνειρο ήταν να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε την ομάδα και να την ξαναδούμε στην Ευρώπη. Αυτό, έγινε λίγο πιο γρήγορα από όσο φανταζόμουν. Η ομάδα πήγε καλά και στο οικονομικό κομμάτι και μας δόθηκε η ευκαιρία να μπορέσουμε να δηλώσουμε συμμετοχή.

Για την επόμενη χρονιά, έχουμε μπροστά μας ξανά βουνά από οικονομικής άποψης, αλλά με τη βοήθεια και κεντρικού χορηγού που έχουμε συμφωνήσει για τη φανέλα και με άλλα έσοδα που έχουμε προβλέψει, νομίζω ότι η ομάδα δε θα έχει πρόβλημα και δεν θα δημιουργήσει άνοιγμα στο οικονομικό με την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Θα ανταποκριθούμε οικονομικά και στην ομάδα που θα δημιουργήσουμε. Η ομάδα σίγουρα θα ανεβάσει το μπάτζετ της για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλα. Η πάλη των οικονομικών θα συνεχιστεί. Μας μένει το βουνό του Δημοσίου, που είναι ρυθμισμένο σε δόσεις και το κομμάτι των προμηθευτών, το οποίο είναι προγραμματισμένο να μειώνεται».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ