Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άνετη με Λιβάι Γκαρσία πριν τους αγώνες στο Conference League

Εύκολη φιλική νίκη για την ΑΕΚ, με καλή εικόνα σε επίθεση και άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ του Απόλλωνα Λεμεσού με 3-0, με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία (2 γκολ) στην πρόβα τζεράλε πριν τις πρώτες ευρωπαϊκές της αναμετρήσεις στα προκριματικά του  Europa Conference League.

 

Η ΑΕΚ εξαργύρωσε το «δυνατό» της ξεκίνημα κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού και στα δυο ημίχρονα και πήρε με 3-0 το φιλικό του ΟΑΚΑ, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο της αγώνα στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν ιδανικό. Παίζοντας αρκετά από τις πτέρυγες και με τα μπακ να βοηθούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, η Ένωση έφτασε πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα στο 2-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού.

Μόλις στο 6’ ο Μάνταλος «πάτησε» την μπάλα στον Λόπες, εκείνος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της περιοχής με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει το 1-0 με δυνατό σουτ. Τρία λεπτά μετά, ο Λιβάι Γκαρσία είδε την κίνηση του Μάνταλου, έβγαλε την κάθετη και ο αρχηγός της Ένωσης έκανε το 2-0 στη δεύτερη του προσπάθεια.

 

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, με τον Τζαβέλλα να της δίνε ηρεμία στην άμυνα. Στη συνέχεια όμως ο Απόλλων Λεμεσού ανέβασε «στροφές» και δημιούργησε τις πρώτες του ευκαιρίες. Στο 34’ είχε τη μεγαλύτερη του φάση στο 45λεπτο. Ο Τσιντώτας βγήκε στα όρια της περιοχής του για να κόψει τον Πίττα, ο Κύπριος εξτρέμ προσπάθησε να κρεμάσει τον γκολκίπερ της Ένωσης, που για καλή της τύχη είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Λίγο άουτ πέρασε και το σουτ του Ψύχχα (36′). Η τελευταία δάση του πρώτου μέρους ανήκε στην ΑΕΚ (41’) με τον Γιοβάνοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αλμπάνη.

 

Η Ένωση συνέχισε να “πατάει” και στην επανάληψη. Λίγο μετά την έναρξη της (51’) ο Λιβάι Γκαρσία έδειξε πως ξεπέρασε για τα καλά τις ενοχλήσεις που απέκτησε σε ένα από τα τελευταία φιλικά της ΑΕΚ και με μια ατομική προσπάθεια πέτυχε το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση, κάνοντας το 3-0.

Η ΑΕΚ πήρε… καλό βαθμό και στο υπόλοιπο του δευτέρου μέρους, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς (όπως έγιναν και από την πλευρά των φιλοξενούμενων). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλες δυο καλές στιγμές για γκολ, με τον Αλμπάνη (64’) και Μάνταλο (73’).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ