Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρχηγικό τέλος από την Εθνική Σουηδίας

Τους τίτλους τέλους από την Εθνική ομάδα της Σουηδίας έβαλε σήμερα ο μέχρι πρότινος αρχηγός των Σκανδιναβών, Σεμπάστιαν Λάρσον, ο οποίος αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε αυτό.

Ο Σεμπάστιαν Λάρσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Εθνικής το Φεβρουάριο του 2008, σε έναν αγώνα με αντίπαλο την Τουρκία, ήταν παρόντας δε σε 4 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, «γράφοντας» συνολικά 133 συμμετοχές (10 γκολ). Ο συγκεκριμένος αριθμός τον κατατάσσει στην τρίτη θέση των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο, πίσω μόνο από τους Άντερς Σβένσον και Τόμας Ραβέλι, και μαζί με τον Αντρέας Ίσακσον.

«Το να συμμετέχω με τα χρώματα της πατρίδας μου ήταν σαφέστατα η μεγαλύτερη τιμή. Αισθάνομαι απίστευτα περήφανος για όλα όσα καταφέραμε και ιδιαίτερα ευγνώμονας για όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και όλους τους αφανείς ήρωες με τους οποίους συνεργάστηκα. Το να ολοκληρώσω όλη αυτή την πορεία ως αρχηγός ήταν επίσης τεράστια υπόθεση για εμένα και οφείλω ένα από καρδιάς ευχαριστώ σε όλους» δήλωσε πριν λίγο, εμφανώς συγκινημένος, ο Λάρσον.

Από την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάνε Άντερσον ανέφερε σχετικά πως «Η ικανότητα και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Σεμπάστιαν ήταν πολύτιμα και μας βοήθησαν τα μέγιστα. Θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για την πορεία που διέγραψε με το εθνόσημο και θα ήθελα να του ευχηθώ καλή τύχη και να είναι πάντα υγιής».

Οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές

  1. Άντερς Σβένσον 148

  2. Τόμας Ραβέλι 143

  3. Αντρέας Ίσακσον, Σεμπάστιαν Λάρσον 133

  4. Κιμ Κέλστρεμ 131

  5. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 118

  6. Όλοφ Μέλμπεργκ 117

  7. Ρόλαντ Νίλσον 116

  8. Μπιερν Νόρντγκβιστ 115

  9. Νίκλας Αλεξάντερσον 109

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ