Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ο νέος ΠΑΟΚ χτίζεται σε γερές βάσεις

Η πρώτη φάση ενίσχυσης, έκλεισε με τον Γιάσμιν Κούρτιτς για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος πλέον στρέφεται στους επόμενους στόχους του, ενώ παράλληλα, δουλεύει σκληρά στην Ολλανδία.

Δεξί μπακ, σέντερ φορ και χαφ ήταν οι πρώτες τρεις ανάγκες τις οποίες έπρεπε να καλύψει ο ΠΑΟΚ, ενώ πλέον περνάμε στην δεύτερη φάση, εκεί όπου θα αποκτηθούν αριστερό μπακ, εξτρέμ, αλλά και δεκάρι. Προσθήκες οι οποίες είναι αναγκαίες, από την στιγμή που οι ασπρόμαυροι, μπαίνουν στην διαδικασία να αλλάξουν σύστημα και αγωνιστική προσέγγιση.

Όσα κατάφερε να πετύχει τα δύο προηγούμενα χρόνια, τα πέτυχε με τριάδα στην άμυνα, ένα σύστημα το οποίο δεν ταιριάζει στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήδη στην προετοιμασία έχει πέσει βάρος σε αυτήν την τακτική αλλαγή, όπως και στον τρόπο τον οποίο δουλεύουν και τα νέα παιδιά. Κούτσιας, Κωνσταντέλιας και Βρακάς, δουλεύουν και ατομικά, ενώ οι υπόλοιποι μικροί βελτιώνουν τις αδυναμίες τους με φανερό παράδειγμα το δεξί πόδι του Μιχαηλίδη.

Καθημερινά, ο Λουτσέσκου βλέπει βελτίωση στο σύνολο, ενώ ταυτόχρονα περιμένει υπομονετικά και τις προσθήκες που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ο νέος κορμός του ΠΑΟΚ. Το μεγάλο ” στοίχημα”, είναι το κατά πόσο άμεσα θα είναι έτοιμη η ομάδα με ομοιογένεια, ενώ ταυτόχρονα εάν αυτή η ετοιμότητα θα μετουσιωθεί και σε αποτελέσματα.

Οι βάσεις που χτίζεται ο Δικέφαλος του Βορρά, είναι γερές και με ποδοσφαιρική λογική, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα, αργά ή γρήγορα θα φανούν. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε και τους παίκτες που θα φύγουν δανεικοί, είτε θα αποχωρήσουν οριστικά για να δουλέψει ακόμη καλύτερα με αυτούς οι οποίοι είναι εκλεκτοί.

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, ωστόσο φαίνεται ότι ο οργανισμός των ασπρόμαυρων σιγά σιγά βάζει το τρένο στις ράγες και περιμένουμε το τέλος του καλοκαιριού, για να μιλήσουμε με περισσότερη σιγουριά και με ολοκληρωμένη εικόνα για το που βαδίζουμε και τι να περιμένουμε!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ