Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι αντίπαλοι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη στο Conference League

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του Europa Conference League με τις ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους.

 

Μόνος σίγουρος μέχρι στιγμής βέβαια ότι θα αγωνιστεί στον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης είναι ο ΠΑΟΚ λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου και του σχετικού προνομίου που του έδωσε η UEFA να προκριθεί άνευ αγώνα στη συγκεκριμένη φάση. Εκεί οι ασπρόμαυροι κληρώθηκαν να παίξουν με τον νικητή του Ντουντελάνζ(Λουξεμβούργο) – Μποχέμιαν(Ιρλανδία).

Οι δύο “κιτρινόμαυροι” εκπρόσωποί μας ΑΕΚ και Άρης θα χρειαστεί να περάσουν πρώτα τα εμπόδια των Βελέζ και Αστάνα αντίστοιχα.

Στην ευτυχή πάντως περίπτωση που αυτό συμβεί, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Έλφσμποργκ(Σουηδία) – Μιλσάμι(Μολδαβία), ενώ οι Θεσσαλονικείς του Άκη Μάντζιου θα κατασκοπεύσουν μία εκ των Κουόπιο(Φινλανδία) και Βόρσκλα Πολτάβα(Ουκρανία), όποια προκριθεί.

Καμία από τις τέσσερεις ομάδες δεν αποτελεί φόβητρο για τις ελληνικές αλλά πάντα απαιτείται προσοχή, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σχετικά άγνωστους αντιπάλους από όχι και τόσο δυνατά ή ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Αν οι “Ευρωπαίοι” εκπρόσωποί μας εμφανιστούν σοβαροί δε θα έχουν πρόβλημα και θα έχουμε ένα σχετικά εύκολο 3 στα 3.

Οι πρώτοι αγώνες του Γ’ προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι στις 5 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 12 Αυγούστου.

Η κλήρωση για τα πλέι-οφ της νεοσύστατης διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη στις 2 Αυγούστου, ενώ τα ματς θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Αυγούστου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ