Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Τσιάρτας: «Η πολιτική για κανένα λόγο και αιτία, δεν έχει θέση στον αθλητισμό»

Με την απόφαση του Βασίλη Τσιάρτα να μην αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας Β’ της ΑΕΚ, αποφάσισε να πάρει θέση επί του θέματος και με νέα ανάρτηση του δήλωσε πως η πολιτική δεν έχει χώρο στον αθλητισμό.

Η απόφαση της διοίκησης την ΑΕΚ, να επιλέξει τον Βασίλη Τσιάρτα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας Β’, έφερε αντιδράσεις από τους οπαδούς της Ένωσης, εξαιτίας των προηγούμενων δηλώσεων που έχει πραγματοποιήσει ο παλαίμαχος ποδοσφαιρστής.

Έτσι μέσα από την ανακοίνωση του ανέφερε πως δεν δέχτηκε την συγκεκριμένη θέση γιατί δεν θα του άρεσε να διχάσει τον κόσμο της ΑΕΚ σε δύο στρατόπεδα, αλλά και γιατί δεν θέλει να ενσωματώσει την πολιτική με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Το γήπεδο είναι ο ορισμός της ελευθερίας. Πεδίο υγιούς έκφρασης, για όλους, ανεξαιρέτως. Χωρίς διαχωρισμούς.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε αυτόν τον χώρο βρισκόμουν. Ποτέ δεν έδωσα πάσα προσμετρώντας τις πολιτικές και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή το χρώμα των συμπαικτών μου. Ποτέ δεν πανηγύρισα αποκλείοντας από την ομαδική αγκαλιά τον οποιονδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Στο ποδόσφαιρο πάντα μοιράζεσαι. Πάντα δέχεσαι. Αυτό έκανα ως ποδοσφαιριστής, αυτό θα κάνω και ως προπονητής. Εξασφαλίζοντας πως στο γήπεδο, ΟΛΟΙ, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, τον ίδιο χώρο, τα ίδια περιθώρια έκφρασης, χωρίς τίποτα άλλο πέραν του ταλέντου, του χαρακτήρα, της δουλειάς και του σεβασμού που θα επιδεικνύουν, να καθορίζουν την πορεία τους.

Τα ιδανικά των ομάδων σφυρηλατούνται από την ιστορική τους διαδρομή και δεν υπαγορεύονται, ούτε ψευδεπίγραφα καπηλεύονται από μειοψηφίες, όσο θορυβώδεις και αν είναι.

Σε αυτές δεν έχω να απαντήσω τίποτα.

Ως ποδοσφαιριστής αποτέλεσα μέρος της ιστορικής διαδρομής των συλλόγων στους οποίους αγωνίστηκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αλεξάνδρεια, Νάουσα, ΑΕΚ, Σεβίλλη, Κολωνία). Αλλά και στην Εθνική Ελλάδος τίμησα το εθνόσημο, επιδιώκοντας μέσω του ποδοσφαίρου να προσφέρω με τον τρόπο και τις δυνάμεις μου στην πατρίδα μου.

Και επειδή το ποδόσφαιρο ήταν και είναι η ζωή μου, είναι αυτό που με προσδιορίζει ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα.

Όχι η πολιτική, η οποία έτσι κι αλλιώς, για κανένα λόγο και αιτία, δεν έχει θέση στον αθλητισμό.

Οι όποιες τοποθετήσεις μου αποτέλεσαν ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου ως πολίτη, δικαίωμα κατοχυρωμένο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Την πολιτική ουδέποτε την έφερα σε οποιοδήποτε γήπεδο ούτε πρόκειται ποτέ να το κάνω.

Ευτυχώς, όλοι εκείνοι με τους οποίους συνεργάστηκα στην καριέρα μου, όπως και οι συντριπτικά περισσότεροι, που όλα αυτά τα χρόνια με παρακολουθούσαν στους αγωνιστικούς χώρους, το (ανα)γνωρίζουν εντός και εκτός γηπέδων.

Δυστυχώς, δεν ισχύει για όλους».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ