Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το διαστημικό νέο Μπερναμπέου! (Video)

Η ανακατασκευή του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη και σε προχωρημένο στάδιο και το νέο στολίδι της ισπανικής πρωτεύουσας θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες του το Σεπτέμβρη του 2022, σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο.

 

Η ιστορική έδρα της “Βασίλισσας της Ευρώπης”, το επιβλητικό Σαντιάγκο Μπερναμπέου αποτελούσε από το 1947 που εγκαινιάστηκε ένα σύμβολο της πόλης της Μαδρίτης και έναν χώρο που σου προκαλούσε δέος είτε το έβλεπες από έξω είτε το ζούσες σε κάποιο από τα 4 διαζώματα-ορόφους των κερκίδων. Και για τους αντιπάλους όμως που είχαν την… ατυχία να το επισκέπτονται επειδή έτσι πρόσταζε το πρόγραμμα, ήταν τις περισσότερες φορές ένα επιπλέον εμπόδιο στην προσπάθεια κατάκτησης θετικού αποτελέσματος.

Αυτό λοιπόν το γήπεδο με τη μέχρι πριν 2 χρόνια που λειτουργούσε μορφή του θα υπάρχει μόνο στις αναμνήσεις όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Θα δώσει όμως από τον μεθεπόμενο Σεπτέμβριο τη θέση του στο νέο, ανακαινισμένο και υπερπολυτελές “παλάτι”, ένα κτίσμα που θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο όπως προστάζουν άλλωστε και οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές και όχι μόνο τάσεις.

Αν το παλιό Μπερναμπέου σε εντυπωσίαζε, τότε η επίσκεψη στο νέο θα σε αφήσει άναυδο. Αυτό προκύπτει από τα σχέδια και τις μακέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αν τα δεις σε πιάνει δέος.

Στόχος είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση και η παραμονή κάθε φιλάθλου, να διευκολυνθεί η θέαση της αναμέτρησης, να δημιουργηθούν νέοι χώροι για τις υπηρεσίες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και να αυξηθούν φυσικά τα έσοδα της ομάδας. Να δημιουργηθεί ένα «avant garde αρχιτεκτονικό σύμβολο» που θα είναι πραγματικό στολίδι για τη Μαδρίτη και θα είναι αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου.

Όλα αυτά θα επιτευχθούν σε πέντε απλά βήματα:

Α) Εξωτερική όψη

Το γήπεδο θα «ψηλώσει» κατά 12 μέτρα και θα αποκτήσει νέο περίβλημα, το οποίο θα αλλάζει χρώματα ανάλογα με το τι επιθυμεί ο σύλλογος. Κάτι παρόμοιο με το «Αλιάντς Αρένα» της Μπάγερν Μονάχου.

Γύρω από το γήπεδο θα δημιουργηθούν νέοι χώροι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των φιλάθλων αλλά και η στάθμευση των αυτοκινήτων.

Β) Αναδιπλούμενη οροφή

Στο καινούργιο στάδιο θα τοποθετηθεί μια συρόμενη οροφή 15 μέτρων, η οποία θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Σε περίπτωση βροχής, δηλαδή, θα κλείνει προστατεύοντας φιλάθλους και ποδοσφαιριστές.

Γ) Ψηφιακό εσωτερικό

Οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» θα ντύσουν το γήπεδο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Υπηρεσίες και αγαθά που θα βοηθήσουν τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το παιχνίδι πιο άνετα και πιο εύκολα.

Έτσι προβλέπεται ότι:

  • Θα τοποθετηθεί νέα γιγαντοοθόνη.
  • Θα τοποθετηθεί ένας βιντεοδείκτης 360 μοιρών
  • Θα παρέχεται η δυνατότητα στο κοινό να συνδεθεί σε ειδικό μηχάνημα για να δει σε replay το γκολ ή κάποια αμφισβητούμενη φάση.

Δ) Θέσεις θεατών

Η χωρητικότητα του γηπέδου (81.044) δεν θα αλλάξει, αλλά θα προστεθούν 800 θέσεις για ΑΜΕΑ. Θα τοποθετηθούν νέα και πιο άνετα καθίσματα.

Ε) Υπηρεσίες και αγαθά

Θα δημιουργηθούν

1. νέα καταστήματα και θα παρέχονται νέες υπηρεσίες

2. νέοι χώροι για τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των επισκεπτών

3. δύο νέα καταστήματα της ομάδας.

Θα γίνει επέκταση του μουσείου, το οποίο θα αποκτήσει και ένα διαδραστικό χαρακτήρα.

Όλα αυτά δημιουργούν την αίσθηση ότι θα είναι ο,τι πιο σύγχρονο έχουμε δει σε αθλητική εγκατάσταση, κάτι που αρμόζει σε μία “Βασίλισσα της Ευρώπης”.

Ας περιηγηθούμε λοιπόν στον νέο αυτό στολίδι της Μαδρίτης μέσα από το παρακάτω βίντεο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ