Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τσιτσιπάς μέσα, Σάκκαρη έξω

Οι δύο τενίστες μας αγωνίστηκαν τις πρωινές ώρες Ελλάδος για τη φάση των “16” των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία νίκη και μία ήττα ο απολογισμός, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προκρίνεται στους “8” απέναντι στον Φράνσις Τιαφοέ και τη Μαρία Σάκκαρη να γνωρίζει την ήττα και τον αποκλεισμό από την Ελίνα Σβιτολίνα.

 

Πρώτος χρονικά στη μάχη ρίχτηκε ο Τσιτσιπάς ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να περάσει το εμπόδιο του Αμερικανού Φράνσις Τιαφοέ. Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε 1 ώρα και 17 λεπτά για να πάρει τα δύο σετ που του έδωσαν τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά. Το πρώτο σετ το κατέκτησε με 6-3 και το δεύτερο με 6-4 παίρνοντας έτσι και τη ρεβάνς από τον αντίπαλό του για την ήττα του στο Γουίμπλεντον πριν από μερικές εβδομάδες.

Στον επόμενο γύρο ο 23χρονος αθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ (Νο 28 στον κόσμο), ο οποίος με ανατροπή απέκλεισε τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο 21), 4-6, 7-6 και 7-5. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη το πρωί ώρα Ελλάδος (28/7, 07:00).

Αντίθετα η Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα που ακολούθησε με την Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα (νούμερο 4 του ταμπλό) δεν τα κατάφερε αφού έχασε με 2-1 σετ. Ήττα που μάλλον προήλθε περισσότερο από τις λεπτομέρειες και κάποια λάθη της Μαρίας που μπορούσε να τα αποφύγει, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζουμε και την αξία της αντιπάλου της που έδειξε τις ικανότητές της και ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Το πρώτο σετ κατάφερε να το γυρίσει και να το πάρει η Ελληνίδα τενίστρια, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-4. Η αντεπίθεσή της ήταν διαρκείας και το τελικό 7-5 με το οποίο κατέκτησε το σετ η Σάκκαρη και ήρθε σε 67 λεπτά, είναι ενδεικτικό της προσπάθειας και επιμονής της. Το επόμενο σετ κατέληξε στην Ουκρανή με 6-3 σε 41 λεπτά και σε αυτό το σημείο φάνηκαν κάποιες από τις αδυναμίες της Μαρίας Σάκκαρη. Η Σβιτολίνα πήρε και το τρίτο σετ με 6-4 και μαζί και πρόκριση για τα προημιτελικά, δείχνοντας πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία.

Η Σάκκαρη παρά τον αποκλεισμό της θα παραμείνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα αφού θα πάρει μέρος μαζί με τον Τσιτσιπά στο μικτό διπλό αύριο Τετάρτη (28/7, 11:00), λίγη ώρα δηλαδή μετά την αναμέτρηση του Στέφανου για τον τρίτο γύρο του τουρνουά τένις Ανδρών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ