Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γυμναστής Στ.Τσιτσιπά: «Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς Αγώνες» (Video)

Απίστευτες καταγγελίες από τον γυμναστή του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστο Φιωτάκη, ο οποίος μέσα από το προφίλ του στο Instagram εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, περιγράφοντας ως άθλιες τις συνθήκες στο Ολυμπιακό Χωριό και κάνοντας λόγια για τη χειρότερη οργάνωση στη σύγχρονη ιστορία των Αγώνων!

 

Ο Χρήστος Φιωτάκης, ο Κρητικός γυμναστής που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει τη φυσική κατάσταση του Στέφανου Τσιτσιπά τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε με τον Έλληνα τενίστα στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κατάσταση όμως που αντίκρυσε και η συμπεριφορά των διοργανωτών τον εξόργισε τόσο που δε δίστασε να τους κατηγορήσει δημοσίως μέσα από δημοσίευσή του στο Instagram αλλά και με ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube.

Ο καταξιωμένος γυμναστής αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ιαπωνία απέτυχες

Η χειρότερη οργάνωση σε Ολυμπιακούς στη σύγχρονη ιστορία.

Οι εγκαταστάσεις ήταν γελοίες και όχι δίκαιες για όλες τις χώρες. Μέναμε 3 άτομα σε διαμέρισμα 20 τ.μ. με κρεβάτια από χαρτόκουτα. Δεν είχαμε καν τηλεόραση να παρακολουθούμε τους Αγώνες. Ενώ ΗΠΑ και Μεγ. Βρετανία και κάποιες άλλες χώρες είχαν playstation και τεράστια διαμερίσματα με μεγάλα παράθυρα, με ιδιωτικά γυμναστήρια, ηλεκτρικά ποδήλατα και σαλόνια καφέ.

Το 90% του προσωπικού της οργάνωσης δε μιλούσε Αγγλικά και υπήρχε ένα χάλι για να δρομολογηθούν πράγματα. Το φαγητό πραγματικά δεν ήταν για ολυμπιονίκες. 

Το πλύσιμο ρούχων ήταν χάλια, χάναμε ρούχα και ξοδεύαμε ώρες για να γίνουν κάποια πράγματα. Δεν μας δόθηκαν βασικά είδη όπως σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόκρεμες κλπ και η αγορά στο χωριό ήταν άθλια.

Στο γυμναστήριο περπατούσαν άνθρωποι που σου έσπαζαν τα νεύρα για να φοράς τη μάσκα σου σε ολόκληρη την προπόνση.

Και τώρα θα σας δείξω τι συνέβη τη μέρα που θα παίζαμε στον 3ο γύρο με τον Ουμπέρ: Στις 2π.μ. ενημερώθηκα ότι ήμουν στενή επαφή κρούσματος κορωνοϊού στην πτήση μου από Φρανκφούρτη προς Τόκιο στις 19 Ιουλίου. Υ.Γ. : Στην ίδια πτήση ήμασταν με την ιταλική και γερμανική εθνική ομάδα συν πολλούς ακόμα αθλητές. 

Έτσι μου ζητήθηκε να απομονωθώ μετά από 9 μέρες παραμονής στην Ιαπωνία και αφού είχα 9 αρνητικά τεστ! Με υποχρέωσαν να κάνω PCR για να μπορέσω να πάω να δω τον Στέφανο να αγωνίζεται και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση με βίντεο κλήση!

Το PCR πήρε πολλή ώρα και ήμουν αρνητικός και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι μπορώ να πάω στο γήπεδο αλλά με αυτοκίνητο και συνοδεία, όχι λεωφορείο.

Έτσι δεν μπόρεσα να κάνω προθέρμανση στον Στέφανο και να κάνουμε τις καθιερωμένες κουβέντες μας πριν από το παιχνίδι. Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα συνοδευόμενος από 6 πράκτορες υγειονομικής περίθαλψης λες και ήμουν εγκληματίας! Κάθισα μόνος στις κερκίδες κάτω από καυτό ήλιο και επιπλέον δεν είχα φάει καθώς ήμουν απομονωμένος από τις 7π.μ.

Έτσι δε με άφησαν να έχω καμιά επικοινωνία με την υπόλοιπη ομάδα και όταν το παιχνίδι τελείωσε και έπρεπε να περιμένω για τα διπλά, αυτό ήταν που συνοδευόμουν για 2 ώρες.

Στη συνέχεια της ανάρτησης του Έλληνα γυμναστή υπάρχει το παρακάτω βίντεο στο οποίο φαίνονται και με εικόνα οι λόγοι για τους οποίους κατηγορεί τους διοργανωτές:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ