Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

GP Ουγγαρίας – Race: Απίθανος αγώνας με νικητή τον Ocon!

Σε έναν πραγματικά συγκλονιστικό αγώνα με διαρκείς ανατροπές, ο Ocon κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του. Δεύτερη θέση για τον φοβερό Vettel, τρίτος ο Hamilton με υπερπροσπάθεια.

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα ξεκίνησε ελαφριά βροχόπτωση, με αποτέλεσμα οι ομάδες να επιλέξουν τα ενδιάμεσα ελαστικά για τα μονοθέσια τους.

Στην εκκίνηση, ο Hamilton με τον Verstappen έφυγαν εξαιρετικά. Ο Ολλανδός βρέθηκε πίσω από τον Hamilton μέχρι την πρώτη στροφή, όπου εκεί ξεκινάει το χάος. Ο Bottas, ο οποίος πραγματοποίησε κακή εκκίνηση, έχασε την θέση του και από τον Norris. Ο Φινλανδός στην πρώτη στροφή δεν φρέναρε ποτέ, πέφτοντας πάνω στον Norris. Ο Βρετανός με την σειρά του πέφτει πάνω στον Verstappen, ενώ ο Φινλανδός χτυπάει και τον Perez. Στην συνέχεια ακολούθησαν αλλεπάλληλες συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε την εμφάνιση κόκκινης σημαίας. Κερδισμένοι από όλο αυτό ήταν ο Hamilton ο οποίος δεν είχε καμία συμμετοχή στις συγκρούσεις. Ο Ocon, από την όγδοη θέση βρέθηκε στην δεύτερη θέση, ο Vettel από την δέκατη βρέθηκε στην τρίτη θέση ,και ο Sainz από την 15η θέση βρέθηκε τέταρτος.

Κατά την διάρκεια της διακοπής, οι μηχανικοί της Red Bull, προσπάθησαν να επιδιορθώσουν το πληγωμένο μονοθέσιο του Verstappen, ώστε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 13η θέση στην οποία είχε βρεθεί.

Μέχρι τον δεύτερο γύρο και την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, είχαν εγκαταλείψει 6 μονοθέσια. Bottas, Stroll, Leclerc, Norris, Mazepin και Perez ήταν οι μεγάλοι άτυχοι της ημέρας.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα, ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του, με την βροχή να απομακρύνεται. Στο γύρο σχηματισμού, τα 14 μονοθέσια που είχαν απομείνει, αποφάσισαν να εκκινήσουν με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Πριν φτάσουν όμως στην σχάρα εκκίνησης, 13 από τα 14 μονοθέσια, αποφασίζουν να μπουν στα pits, ώστε να βάλουν την μέση γόμα! Μοναδικός οδηγός που εκκίνησε ήταν ο Hamilton!

Ο Βρετανός στον αμέσως επόμενο γύρο μπαίνει στα pits, για να περάσει και αυτός στην μέση γόμα, πέφτοντας στην τελευταία θέση, ενώ ο Ocon, αναλαμβάνει την πρωτοπορία του αγώνα.

Μέχρι τον 16ο γύρο, ο Hamilton είχε κερδίσει μόλις τρεις θέσεις, ενώ στην τρίτη θέση βρισκότανε ο Latifi! Ο Verstappen, με πληγωμένο μονοθέσιο, δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε ώστε να διεκδικήσει πολλά πράγματα.

Στον 20ο γύρο, ο Hamilton μπαίνει στα pits, ώστε να βάλει την σκληρή γόμα, και να βρει ένα τρόπο ώστε να ξεκολλήσει από την 13η θέση.

Στον 21ο γύρο, ο Verstappen, μαζί με τον Ricciardo, μπαίνουν στα pits για να βάλουν και αυτοί την σκληρή γόμα, αλλά και για να καλύψουν το χρόνο του Hamilton. Ο Ricciardo καθυστέρησε τον Verstappen, με αποτέλεσμα ο Hamilton να του περάσει και τους δυο.

Στον 37ο γύρο, ο Vettel, ο οποίος πίεζε τον Ocon, στην μάχη της πρώτης θέσης, μπαίνει στα pits για να βάλει την σκληρή γόμα. Για λίγου γύρους, η Alpine ήταν στο 1-2!

Στον 38ο γύρο, ο Ocon μπαίνει και αυτός με την σειρά του στα pits, για να καλύψει τον χρόνο του Vettel. Ο Γάλλος καταφέρνει να βγει μπροστά από τον Γερμανό, κρατώντας ουσιαστικά την πρώτη θέση, διότι ο Alonso χρωστούσε pit stop, παρόλο που ήταν πρώτος μέχρι εκείνη την στιγμή.

Στον 50ο γύρο, ο Hamilton μπαίνει στα pits, για να βάλει φρέσκια μέση γόμα, για να προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον την τρίτη θέση.

Στον 65ο γύρο, ο Hamilton καταφέρνει να περάσει τον Alonso και να βρεθεί στην τέταρτη θέση, μετά από συγκλονιστική μάχη ρόδα με ρόδα για τουλάχιστον 12 γύρους.

Στον 67ο γύρο, o Βρετανός περνάει και τον Sainz, για να βρεθεί στην τρίτη θέση. Κάτι άλλο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ο Ocon κράτησε την πρώτη θέση, και ο Vettel την δεύτερη.

Πρώτη νίκη της ιστορίας της Alpine, με την ομάδα να πανηγυρίζει έντονα με το τέλος του αγώνα. Πρώτοι βαθμοί στην καριέρα του Latifi, ενώ τους πρώτους του βαθμούς με την Williams κατέκτησε και ο Russell. Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου τον κέρδισε ο Gasly, ενώ οδηγός της ημέρας μετά από ψηφοφορία του κοινού, αναδείχθηκε ο απίθανος Alonso.

Η Formula 1 θα επιστρέψει μετά από διακοπή 28 ημερών (καλοκαιρινή διακοπή) στο Βέλγιο, στην θρυλική πίστα του Spa.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ