Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η άμεση ανάγκη για τερματοφύλακα

Το παιχνίδι της Τρίτης, έδειξε για μία ακόμη φορά την τρανταχτή αδυναμία του ΠΑΟΚ στην θέση του τερματοφύλακα, καθώς μία μεγάλη ομάδα, ξεκινάει πάντοτε με έναν καλό τερματοφύλακα.

Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς λοιπόν, δείχνουν να είναι ιδανικοί ως δεύτεροι, αλλά σαν βασικοί μάλλον δεν αρκούν. Μία ομάδα η οποία θέλει να δημιουργήσει βάσεις προκειμένου να κάνει περισσότερα πράγματα και εντός συνόρων αλλά και εκτός, δεν γίνεται να έχει αστάθεια κάτω από τα δοκάρια.

Κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη και όταν η μπάλα θα καίει, πολλές φορές οι τερματοφύλακες είναι κομβικοί. Μία καλή ομάδα με μέτριο τερματοφύλακα, θα έχει απώλειες μέσα στην σεζόν, είτε επειδή μπορεί να έχει μεγάλη αστοχία στην τελική φάση, ή να μην δημιουργεί καλές προϋποθέσεις, αλλά να είναι ανά πάσα στιγμή ικανή να δεχτεί γκολ.

Εάν υπάρχει θέση η οποία φωνάζει  για ενίσχυση στον ΠΑΟΚ, ξεκάθαρα είναι αυτή. Θα πρέπει να το ξανά σκεφτεί και ο Λουτσέσκου και ο οργανισμός, να έρθει ένας βασικός γκολκίπερ και να μείνει ένας εκ των Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς για δεύτερος.

Έχοντας λοιπόν την εικόνα μίας ομάδας στο παιχνίδι με την Μποχίμιαν, η οποία είχε θέμα στην ανάπτυξη, αλλά και στην ταχύτητα, ήρθε και ένα πολύ φθηνό γκολ από απόσταση, στο οποίο ο Πασχαλάκης έχει την ευθύνη. Και για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και κατά την διάρκεια της σεζόν εκεί όπου η μπάλα θα καίει περισσότερο, ας το ξανά εξετάσουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ