Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα του ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως όσοι παρακολούθησαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία περίμεναν τα πράγματα στην Dublin Arena να εξελιχθούν διαφορετικά. Παρόλα αυτά, για ακόμη μία φορά όλοι οι φίλοι των ασπρόμαυρων βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακόμη μία δύσκολη ευρωπαϊκή βραδιά η οποία ήρθε να εντείνει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που υπάρχουν γύρω από το “χτίσιμο” της φετινής ομάδας.

Αρχικά, θα ήθελα να σταθώ σε μία λέξη την οποία ακούγαμε συχνά να βγαίνει  από τα χείλη του Ραζβάν Λουτσέσκου στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ και αυτή η λέξη είναι mentality. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του Βορρά παρουσιάστηκαν στην Ιρλανδία μη έχοντας στο λεξιλόγιο τους αυτήν την έννοια καθώς η ομάδα λειτουργούσε χωρίς ξεκάθαρο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο ενώ υπήρξαν και πολλά ατομικά λάθη που ο ΠΑΟΚ δυστυχώς τα πλήρωσε. Πέρα από την σχετικά καλή εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου , η ομάδα της Θεσσαλονίκης για μεγάλο χρονικό διάστημα του ματς έδειχνε να μην βρίσκεται στο γήπεδο , παρουσιαζόταν στατική, με τελικό αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να απειλήσει με ορθολογικό τρόπο ενώ δέχθηκε και δύο πραγματικά φθηνά γκολ.

Σε ατομικό επίπεδο, πολλοί παίχτες του ΠΑΟΚ έδειξαν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα και πως χρειάζονται σκληρή δουλειά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει σε Europa Conference League και Πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικότερα παράδειγμα οι χαφ του ΠΑΟΚ Εσίτι και Καγκάβα οι οποίοι πραγματικά δεν βοήθησαν με την εμφάνιση τους. Ο Νιγηριανός χαφ έδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με την ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς παρουσίασε σημαντικά προβλήματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι ενώ για ακόμη μία φορά είδαμε το πόσο αργός είναι με τα τρεξίματα του στους μεγάλους χώρους. Από την άλλη ο Καγκάβα συνεχίζει να δείχνει ανέτοιμος και φαίνεται ανήμπορος στο να βοηθήσει την ομάδα να αναπτυχθεί και να επιτεθεί με αξιώσεις. Από αυτήν την κουβέντα έξω δεν μπορεί να μείνει ο κακός επίσης Ελ Καντουρί, το επιρρεπής στο λάθος δίδυμο Βαρέλα-Μιχαηλίδης ενώ τέλος με την εμφάνιση του χθες ο Πασχαλάκης ενίσχυσε τις φωνές που ζητούν μεταγραφή για την θέση 1.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν και θετικά στοιχεία στο παιχνίδι όπως η εμφάνιση του Πορτογάλου επιθετικού Νέλσον Ολιβέιρα. Ο υψηλόσωμος φορ έδειξε πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει όλο το πακέτο καθώς πέτυχε ένα σεντερφορίσιο γκολ με το κεφάλι ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έβγαινε έξω από το κουτί για να βοηθήσει στο χτίσιμο των επιθέσεων. Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ έγινε καλύτερος και αυτό οφείλεται στην ηρεμία που έδωσε ο Κούρτιτς με την είσοδο του ,παρότι ανέτοιμος, ενώ ειδική αναφορά αξίζει στον Μπίσεσβαρ ο οποίος παρά την κακή του φυσική κατάσταση και τις λίγες μόλις προπονήσεις με την ομάδα μπήκε ζητούσε συνεχώς την μπάλα και υπήρξαν μερικές περιπτώσεις στις οποίες έκανε τον ΠΑΟΚ να φανεί απειλητικός.

Ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα ήταν κακός και μέσα από αυτό το σκληρό βράδυ ο φίλαθλος κόσμος του πλέον έχει σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον της ομάδας. Το γκολ του Ολιβέιρα σώζει σίγουρα την κατάσταση και πιστεύω πως ο σοβαρός ΠΑΟΚ στις 12 του μηνός δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην Μποέμιανς. Από εκεί και μετά είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε καίριες θέσεις όπως ο τερματοφύλακας και η θέση πίσω από τον φορ αλλά εκεί καλό είναι να περιμένουμε τι θα γίνει με την υπόθεση Τζιοβίνκο. Κλείνοντας ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και οφείλει όλος ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ να κάνει υπομονή , να περιμένει να ολοκληρωθεί το φετινό ρόστερ και στην συνέχεια να κάνει την κριτική που αρμόζει στην ομάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ