Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μάτια που κλαίνε, μην τα πιστεύεις

Μιας και ο Λιονέλ Μέσι, για μία ακόμη φορά είναι στην επικαιρότητα, είναι έτοιμος να υπογράψει ένα τεράστιο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα.

Η απορία αρκετών, αλλά και προσωπική, είναι για ποιον λόγο αποφάσισε να αφήσει την Μπαρτσελόνα τώρα; Για ποιον λόγο δεν δέχτηκε την μείωση του συμβολαίου που του προσέφεραν οι Καταλανοί; Γιατί τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης θεωρούσαν τελειωμένη υπόθεση την ανανέωση του;

Όλα αυτά τα ερωτήματα, δημιουργούν προβληματισμούς, ωστόσο η κοινή γνώμη, τα έχει αφήσει και ασχολείται με το πόσο προσέφερε στην Μπαρτσελόνα. Σίγουρα η προσφορά του είναι μεγάλη. Αλλά ένας καπετάνιος δεν εγκαταλείπει ποτέ όταν το πλοίο βουλιάζει. Ή μένει και το σώζει, ή βουλιάζει μαζί του.

Από εκεί και πέρα, είναι στην διάθεση όλων των ομάδων που μπορούν να του προσφέρουν εξωφρενικά νούμερα σε απολαβές. Η Παρί Σεν Ζερμέν όμως, κατάφερε να τον πείσει και από ότι φαίνεται, θα είναι κάτοικος Παρισιού για τα επόμενα χρόνια. Οι απολαβές του ζαλίζουν. 50 εκατομμύρια τον χρόνο.

Μία ιστορία η οποία κλείνει με πόνο για την Μπαρτσελόνα, καθώς μέχρι πέρυσι πουλούσε λαϊκισμό στους φιλάθλους των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έβλεπαν την ομάδα τους να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η ιστορία έκλεισε με την προσωπική επίθεση του πατέρα του Μέσι, στον Λαπόρτα, ο οποίος χρησιμοποίησε σύμφωνα με εκείνον τον Μέσι για να κερδίσει τις εκλογές της προεδρίας.

Μέσι, δεν μας πείθεις. Η συναισθηματική φόρτιση πολλές φορές, αποκρύπτει πολλά. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κλάμα δεν πιάνει τόπο. Τώρα η Μπαρτσελόνα, έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση. Να αποδείξει ότι μπορεί και χωρίς τον Μέσι. Το μεγάλο της κέρδος, αυτό θα είναι σε βάθος χρόνου.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ