Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Να κάνει το χρέος του!

Για τη ρεβάνς της ήττας με 2-1 στο Δουβλίνο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε (20:00, ΟΡΕΝ) την Μποέμιαν στο γήπεδο της Τούμπας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

 

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα πριν από 9 μέρες στην ιρλανδική πρωτεύουσα και γνώρισε την ήττα από τους ημιεπαγγελματίες της Μποέμιαν με σκορ 2-1. Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει ένα τέρμα που ανεβάζει κατά πολύ τις πιθανότητες πρόκρισής του.

Η εμφάνιση των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν ανάλογη με εκείνες των φιλικών στην Ολλανδία στο διάστημα της προετοιμασίας. Η έλλειψη ρυθμού και συνοχής ήταν τα βασικότερα σημεία που δεν επέτρεψαν στο Δικέφαλο να πάρει μία εύκολη ή δύσκολη νίκη που θα απλοποιούσε αρκετά την υπόθεση πρόκριση. Όπως επίσης και τα ατομικά λάθη από τα οποία προήλθαν και τα δύο γκολ των Ιρλανδών.

Στοιχεία τα οποία πρέπει να προβλημάτισαν τον Ρουμάνο τεχνικό που είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για ένα παιχνίδι που είναι κάτι σαν τελικός και για τον ίδιο το σύλλογο αλλά και για τους οπαδούς του. Γιατί σε περίπτωση ο μη γένοιτο αποκλεισμού η γκρίνια, η μουρμούρα και η εσωστρέφεια είναι δεδομένο ότι θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Συν τοις άλλοις οι ασπρόμαυροι θα παραταχθούν και χωρίς τον Χρήστο Τζόλη ο οποίος από σήμερα το πρωί αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Απουσία με την οποία θα πρέπει να μάθει να ζει ο Δικέφαλος μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Ένας σοβαρός και πειθαρχημένος ΠΑΟΚ που θα έχει τη συγκέντρωση που απαιτείται αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου του που επιστρέφει στην Τούμπα μετά από ενάμιση χρόνο, δε θα έχει σίγουρα προβλήματα. Για να περάσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης και να σταματήσει το σερί των αποτυχημένων αποτελεσμάτων και αποκλεισμών των ομάδων της χώρας μας που την κατρακύλησαν στην 20ή θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Όσον αφορά το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αναμένεται να είναι με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν οι Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (ή Μιχαηλίδης) και Βιεϊρίνια, στο κέντρο ο Κούρτιτς με τον Σβαμπ και μπροστά τους τον Μπίσεσβαρ και επιθετική τριπλέτα οι Αντρίγια Ζίφκοβιτς, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα. Σύνθεση που φανερώνει ότι οι γηπεδούχοι θέλουν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας και να μπορέσουν να πιέσουν από την αρχή για να πετύχουν τα δύο πολυπόθητα γκολ που θα τους στείλουν στην επόμενη φάση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ