Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Με το δεξί στο γεμάτο Στάμφορντ Μπρίτζ

Η Τσέλσι αντιμετώπισε την Κρίσταλ Πάλας στην πρεμιέρα της φετινής Premier League και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επικρατήσουν άνετα με το σκορ να λήγει στο 3-0 και έτσι είχαν ένα εύκολο απόγευμα στην πρεμιέρα της Premier League. Τα γκολ σκόραραν οι Αλόνσο, Μάουντ και Τσαλόμπα βάζοντας την υπογραφή τους στο πρώτο τρίποντο της Τσέλσι για την φετινή σεζόν.

Α’ ημίχρονο:

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την Τσέλσι να προσπαθεί να επιτεθεί, αλλά το εξαιρετικό αμυντικό σύστημα της Κρίσταλ Πάλας, ήταν εκείνο που δεν άφησε πολλούς χώρους στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Οι «μπλε» απείλησαν δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Αθπιλικουέτα στο 7 και τον Πούλισιτς στο 10 να αστοχούν. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάουντ εκτέλεσε απευθείας ένα κερδισμένο φάουλ, με τον Γκουάιτα να κρατά το 0-0 αποκρούοντας με γροθιές.

Μπορεί η ομάδα του Τούχελ να μην έβρισκε τους χώρους για το γκολ, όμως ο Αλόνσο έδωσε την λύση με ένα απίστευτο απευθείας φάουλ και έκανε πριν το ημίωρο το 1-0, σκοράροντας το πρώτο γκολ της σεζόν για την Τσέλσι. Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων η Πάλας δεν κατάφερε να βγει μπροστά με αποτέλεσμα να μην είχε καμία τελική μέχρι το 40. Έτσι ο Πούλισιτς, στο 41′ έπειτα από σέντρα του Μάουντ εκμεταλλεύτηκε όλες τις κόντρες και έκανε το 2-0 σε ένα εύκολο απόγευμα για τους «μπλε». Η τελευταία πάντως σημαντική στιγμή ήρθε ξανά για την Τσέλσι στο 45 με τον Βέρνερ που δεν κατάφερε να βάλει το 3ο γκολ για την ομάδα του.

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο όπως το πρώτο και η Τσέλσι απείλησε στο 48′ με τον Αλόνσο, αλλά ο Γκουάιτα ήταν εκεί. Στην συνέχεια πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της Κρίσταλ Πάλας να απειλήσει και μάλιστα με δύο σημαντικές ευκαιρίες, όμως η προσπάθεια του Ζαχά σταμάτησε στον Ρούντιγκερ. Η στιγμή που πολλοί φίλοι της Τσέλσι περιμέναν ήρθε στο 58‘, και ο Τσαλόμπα στο ντεμπούτο του έκανε το 3-0 πιάνοντας ένα εξαιρετικό σουτ. Η πρώτη καλή φάση, η οποία έφτασε και στον στόχο για τους φιλοξενούμενους ήταν η κεφαλιά του Αγιού, όμως ο Μεντί απέκρουσε σταθερά στο 63′.

Εξαιρετική ήταν η μπαλιά του Τσαλόμπα στο 65′ και ο Βέρνερ έπιασε το σουτ που κατέληξε εκτός εστίας. Όπως ήταν αναμενόμενο η Τσέλσι χαμήλωσε την πίεση της λόγω του σκορ και του απαιτητικού προγράμματος που έχει στην συνέχεια, δίνοντας την ευκαιρία στην Κρίσταλ Πάλας να ανέβει για να βρει ένα γκολ. Από αυτό το σημείο και έπειτα το ματς δεν φάνηκε να είχε κανένα νόημα και οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα στην πρώτη τους νίκη την φετινή σεζόν.

Ενδεκάδες

Τσέλσι:

Image

Κρίσταλ Πάλας:

Image

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ