Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έσωσε την παρτίδα με buzzer (but not) beater! (Video)

ΠΑΟΚ και Ριέκα αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Τούμπα με σκορ 1-1 στον πρώτο αγώνα για τα play-off του Europa Conference League και όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς της άλλης Πέμπτης στην Κροατία.

 

Ένας πραγματικά πολύ καλός ΠΑΟΚ που φαίνεται να ανεβάζει ρυθμούς και απόδοση από παιχνίδι σε παιχνίδι τα έκανε όλα σωστά εκτός από το να πετύχει γκολ. Με νοοτροπία και στιλ ανάπτυξης αλλά και προσέγγισης του αγώνα προσαρμοσμένο στις αδυναμίες του αντιπάλου αλλά και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τα δικά του ατού, δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει μια καθαρή νίκη.

Η αστοχία και η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια στέρησαν από τον Δικέφαλο κάτι που φανερά άξιζε. Αλλά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις. Έτσι και σήμερα ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το μοναδικό λάθος που έκανε στην άμυνά του και θα πάει σε μία βδομάδα στην Κροατία έχοντας δεχτεί για άλλη μια φορά ένα τέρμα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Με τα στατιστικά συντριπτικά υπέρ τους οι γηπεδούχοι είχαν και τη θέληση αλλά και τον τρόπο να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό και σταθερό τερματοφύλακα, τον Πρσκάλο που όποτε χρειάστηκε έσωσε την εστία του. Η μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε ήταν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και προήλθε μάλιστα από προσπάθεια συμπαίκτη του.

Το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ μπορεί να ήρθε στο φινάλε αλλά ήταν κάτι σαν θεία δίκη. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την κατοχή, την κυκλοφορία, τις ευκαιρίες και την εικόνα εν τέλει της ομάδας που άξιζε τη νίκη.

Στη ρεβάνς πλέον της επόμενης Πέμπτης (26/8) οι ασπρόμαυροι θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικοί και εύστοχοι αν δε θέλουν να συνεχίσουν το σερί των αποτυχημένων Ευρωπαϊκών τους συμμετοχών τα τελευταία χρόνια. Ένας καλός όμως και σοβαρός ΠΑΟΚ πραγματικά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Σοάρες (31΄Τέιλορ), Σβαμπ, Κούρτιτς (90′ Εσίτι), Ελ Καντουρί (90′ Καγκάβα), Μπίσεσβαρ (72′ Κούτσιας), Ζίβκοβιτς (72′ Μουργκ), Σφιντέρσκι.

Ριέκα: Πρσκαλό, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Τόμετσακ (72′ Μπούσνια), Βούκσεβιτς (76′ Γκάλεσιτς), Λεπινίτσα, Τσερίν (76′ Λίμπερ), Πάβισιτς, Αμπέμ, Αμπάς.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ