Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – Ριέκα πράξη πρώτη

Την κροατική Ριέκα υποδέχεται ο ΠΑΟΚ απόψε (21:00, ΟΡΕΝ) στο γήπεδο της Τούμπας για τον πρώτο αγώνα των play-off του Europa Conference League και θέλει να πάρει ένα σκορ που θα του δίνει πιθανότητες πρόκρισης για τη ρεβάνς της επόμενης βδομάδας.

 

Το πρώτο από τα δύο βήματα που θα τον φέρουν στους ομίλους της τρίτης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα προσπαθήσει να κάνει το βράδυ ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Ριέκα.

Μπορεί η ομάδα από την Κροατία να ήρθε στη Θεσσαλονίκη χωρίς αρκετούς από τους βασικούς της παίκτες, Ντρμιτς, Μούριτς, Λάμπροβιτς, Σμόλτσις, Σελάχι και Στάνιτς έμειναν εκτός αποστολής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί εξαιτίας αυτών των απουσιών. Η κροατική σχολή ποδοσφαίρου προερχόμενη και από τη μεγάλη πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πάντα υπολογίσιμη γι’ αυτό είναι συνεχώς στο προσκήνιο. Ιδιαίτερα θα πρέπει να προσεχθεί η μεσοεπιθετική γραμμή της η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στους ασπρόμαυρους.

Ο Δικέφαλος από τη μεριά του θα πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει να ζει χωρίς τον Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος μάλιστα έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση πετυχαίνοντας συνεχόμενα τέρματα αλλά και συμμετέχοντας στο παιχνίδι της ομάδας γενικότερα. Ο σοβαρός τραυματισμός του και η πολύμηνη απουσία του ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με τον Πολωνό στράικερ να προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική της χώρας του στο πρόσφατο EURO αλλά και παραδοσιακά να αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στην επίθεση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να βγάλει από τους παίκτες του όλη τη δεδομένη ποιότητα που διαθέτουν την οποία όμως δεν έδειξαν στα δύο παιχνίδια με την Μποέμιαν. Αν αυτό συμβεί τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και μαζί με τη δεδομένη παρουσία του κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας η ομάδα θα φτάσει πιο κοντά στο στόχο της.

Σε επίπεδο σχηματισμού και προσώπων ο Ρουμάνος τεχνικός δεν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα απέναντι στους Ιρλανδούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει και πάλι το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Ροντρίγκο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια να κρατούν τις θέσεις τους. Η θέση του παρτενέρ του κεντρικού αμυντικού από το Πράσινο Ακρωτήρι παίζεται ανάμεσα σε Μιχαηλίδη και Κρέσπο και περιμένουμε να δούμε αν ο Λουτσέσκου προτιμήσει την εμπειρία του Ισπανού που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και δηλώνει έτοιμος ή την αναμφίβολα σταθερά ανοδική πορεία του νεαρού Έλληνα που έχει και συνεχόμενα παιχνίδια.

Στα χαφ το δίδυμο Κούρτιτς-Σβαμπ δε φαίνεται να αλλάζει με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να μπορεί πια να δώσει ανάσες σε έναν από τους δύο αν χρειαστεί από τον πάγκο. Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού και οργανωτή στην ουσία θα είναι ο MVP της δεύτερης αναμέτρησης με την Μποέμιαν Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και στα άκρα της επίθεσης ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς δεξιά και ο Ομάρ Ελ Καντουρί αριστερά. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι θα είναι μοναδικός προωθημένος με τη δεδομένη απουσία του Ολιβέιρα.

Ένα σχήμα που είναι ικανό να πιέσει από την αρχή τους Κροάτες και να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης σε μία Τούμπα που όλοι περιμένουμε να είναι και πάλι ο 12ος παίκτης της ομάδας που θα τη σπρώξει σε άλλη μία σημαντική νίκη.

Αυτά προς το παρόν και τα υπόλοιπα στο χορτάρι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ