Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπορεί την πρόκριση, θέλει όμως δουλειά και ενίσχυση!

Περίεργη ήταν η χθεσινή βραδιά για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την Ριέκα με σκοπό να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa Conference League όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Για ακόμη μία φορά, έδειξε πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης ενώ επίσης και στο χθεσινό ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ από διαδοχικά επιπόλαια λάθη ποδοσφαιριστών του.

Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι ασπρόμαυροι η αλήθεια είναι πως ανέβασαν στροφές. Η ομάδα έγινε πιο επιθετική , εκδήλωσε πληθώρα επιθέσεων και σίγουρα άξιζε το γκολ που πέτυχε στο τέλος της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότερες από τις επιθέσεις που επιχείρησε ο Δικέφαλος δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως καθαρές φάσεις. Συχνό φαινόμενο ήταν οι ποδοσφαιρίστες της ομάδας της Θεσσαλονίκης να πράττουν λανθασμένα στην τελική πάσα και να λείπει εκεί το καθαρό μυαλό,  ενώ τα περισσότερα από τα σουτ που δοκιμάστηκαν ήταν εκτός της μεγάλης περιοχής με πολλούς ποδοσφαιριστές της Ριέκα να αμύνονται μπροστά από τα γκολπόστ της ομάδος τους. Το γκολ μπορούσε να έρθει σαφώς νωρίτερα μέσα από τις πολλές στημένες μπάλες που κέρδισε ο Δικέφαλος η αλήθεια όμως είναι πως εχθές ήταν και άτυχος.

Σε ατομικό επίπεδο τις καλές και μεστές εμφανίσεις συνέχισαν οι Ελ Καντουρί και Σβαμπ καθώς έτρεξαν πολύ, βοήθησαν στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού ενώ φάνηκαν οι πιο απειλητικοί με την τεχνική τους κατάρτιση και τις ατομικές τους ενέργειες ώστε να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Κροατών. Ερωτηματικό στην φετινή σεζόν συνεχίζει να παραμένει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος για ακόμη ένα ματς παρά τα πολλά του τρεξίματα και την προσήλωση του στα αμυντικά “θέλω” του Λουτσέσκου κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν κατάφερε να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ειδική αναφορά αξίζει και στον Λούκας Τέιλορ ο οποίος χθες για πρώτη φόρα πήρε τόσα λεπτά στα πόδια του με την φανέλα του ΠΑΟΚ (σε επίσημο ματς). Η αλήθεια είναι πως η θέση του δεξιού μπακ στην περσινή ομάδα χαρακτηρίστηκε ως αχίλλειος πτέρνα. Με την χθεσινή εμφάνιση του Βραζιλιάνου μπακ πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν την προσφορά που θα έχει στην ομάδα σε σχέση με τον Ροντρίγκο αλλά όσο για αυτό το ζήτημα νομίζω πως αξίζει να περιμένουμε.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως χθες φάνηκαν όσο ποτέ τα κενά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ και ήταν προφανές πως στο παιχνίδι χρειαζόταν να μπει ένας δημιουργικός χαφ και ένας εκρηκτικός επιθετικός. Μετά την πώληση Τζόλη όμως και την τεράστια ατυχία με Ολιβέιρα ο πάγκος του ΠΑΟΚ φάνηκε περισσότερο “γυμνός” από ποτέ. Στο γήπεδο βρέθηκαν οι Κούτσιας και Μουργκ, ποδοσφαιριστές οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και από εκεί και μετά κανένας(!) που να είναι κατάλληλος να μπει και να βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η ομάδα χρειάζεται να πραγματοποιήσει 4-5 μεταγραφές έως το πέρας της μεταγραφικής περιόδου όμως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ.

Κλείνοντας, ο ΠΑΟΚ χθες μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς όμως και πάλι φάνηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Το ματς στην Κροατία είναι κομβικό, η πρόκριση είναι μονόδρομος όμως ένας καλός και σοβαρός ΠΑΟΚ που θα δουλέψει πάνω στις ατέλειες του δεν μπορεί να νιώθει φόβο από την Ριέκα. Ο Λουτσέσκου σίγουρα μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον επαναληπτικό της Πέμπτης και όλοι εμείς πιστεύουμε στην πρόκριση για το καλό του ΠΑΟΚ αλλά και όλου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ