Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φιλική ήττα και προβληματισμός για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον για το πρώτο δείγμα των ομάδων λίγο πριν την έναρξη της Super League. Τελικά ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 0-1 και σκόρερ τον Σανταφέ.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς ήταν εκείνη που προσπάθησε στο πρώτο μέρος να αναπτύξει το παιχνίδι της και να βρει το γκολ, ενώ ο Αστέρας ήταν εκείνος που θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα. Οι σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτο ημιχρόνου ανήκαν στην ΑΕΚ, με τον Ανσαριφάρντ και τον Τάνκοβιτς να ήταν οι πρωταγωνιστές χωρίς να βρουν όμως το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίλαν Ράσταβατς αποφάσισε να αλλάξει όλη την ενδεκάδα και αυτό φάνηκε πως βοήθησε την ομάδα του, αφού κατάφερε να φύγει με την νίκη από το Ο.Α.Κ.Α μετά από εξαιρετική συνεργασία Γκαρθία – Σανταφέ στο 83′.

Α’ ημίχρονο:

Τα πατήματα τους στο ματς προσπάθησαν να βρουν οι δύο ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη τελική στο 6′, αλλά το σουτ του Τάνκοβιτς ήταν άστοχο. Η σέντρα του Αλί Μπαμπά στο 17′, πέρασε από τον Στάνκοβιτς και κατέληξε στον Ατιένθα ο οποίος αστόχησε δημιουργώντας την πρώτη στιγμή του Αστέρα Τρίπολης. Εξαιρετική ήταν η συνεργασία Σάκχοφ, Σιμάνσκι και Ανσφαριφάρντ στην περιοχή του Αστέρα, με τον Ιρανό να ήταν εκείνος που έχασε το τετ α τετ ενάντια στον Παπαδόπουλο στο 28′. Στο 35′ είχαμε την επόμενη μεγάλη στιγμή όπου με την εξαιρετική ανάπτυξη των παικτών της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε ξανά στον Καρίμ αλλά αστόχησε για ακόμη μια φορά. Το γέμισμα του Σάκχοφ στο 41′, κατέληξε στον Τάνκοβιτς που με διπλή ευκαιρία δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Μετά από εξαιρετική κίνηση του Σίτο, ο Αστέρας κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Καρμόνα και το έστειλε πάνω στον Τάνκοβιτς χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα. Τελευταία στιγμή για το πρώτο ημίχρονο άνηκε στην ΑΕΚ, με τον Τζαβέλλα να εκτελεί ένα κερδισμένο φάουλ, τον Βράνιες να βρίσκει τον Τάνκοβιτς με εξαιρετικό τακουνάκι και τον Σουηδό να αστοχεί στην καλύτερη φάση της ΑΕΚ.

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νεύρα ανάμεσα σε Τζαβέλλα και Μπαράλες, αφού όμως το ματς είναι φιλικό δεν υπήρξαν αποβολές, αλλά αλλαγές για τους δύο παίκτες. Οι δύο ομάδες θέλησαν να αναπτυχθούν και το παιχνίδι απέκτησε αρχικά ρυθμό με την μπάλα να κινείται πάνω – κάτω, όμως δεν υπήρξε κάποια σημαντική στιγμή μέχρι το 66′. Στο 67′ η ΑΕΚ πάτησε καλά στην περιοχή του Αστέρα και κέρδισε κόρνερ από την σέντρα του Τάνκοβιτς. Η πρώτη τελική ήρθε στο 68′ για το δεύτερο μέρος, αλλά το σουτ του Σάκχοφ μπλόκαρε ο Τσιφτσής. Εξαιρετική στιγμή για την ΑΕΚ στο 70′ με τον Άμραμπατ να γεμίζει, τον Αραούχο να εκτελεί στην κίνηση και εν τέλει να αστοχεί. Το γκολ άργησε να έρθει, αλλά τελικά ήρθε το 83′ από τους φιλοξενούμενους με τον Γκαρθία να πασάρει και τον Σανταφέ να βάζει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Η ΑΕΚ στο τέλος βγήκε μπροστά για να βρει το γκολ, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και δέχτηκε την φιλική ήττα από την ομάδα της Αρκαδίας.

Ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):

Στάνκοβιτς, Σβάρνας, Βράνιες (81′ Μήτογλου), Τζαβέλλας (52′ Λάτσι), Μιτάι (56′ Παρράς), Λε Ταλέκ, Σάκχοφ (73′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (61′ Άμραμπατ), Τάνκοβιτς, Αλμπάνης (18′ Αραούχο), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς):

1η ενδεκάδα: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Κανελλόπουλος, Καπίγια, Σίτο, Αλί Μπαμπά (23′ Κρέσπι), Μπενίτο.

2η ενδεκάδα: Τσιφτσής, Γκαρθία, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Σανταφέ, Ριέρα, Τιλίκα, Κρίσπι, Μπαράλες (52′ Μπενίτο)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ