Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κλείνουν θέση για τους ομίλους

Καλησπέρα στους φίλους και τις φίλες του αθλητικού κόσμου. Βραδιά ευρωπαικών διοργανώσεων είναι η αποψινή με αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ωστόσο, έχω ξεχωρίσει δυο επιλογές , τις οποίες σας προτείνω για απόψε, με στόχο το ταμείο.

 

 

777 Ρόζενμποργκ – Ρεν (20.00) : Θα επιχειρήσει απόψε η Ρόζενμποργκ ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί στους ομίλους της european conference league. Το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα , δεν της αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας . Παρ’ όλα αυτά , με επιθετικό σχήμα 4-3-3 θα επιδιώξει το γρήγορο γκολ για να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Εκτός ο αμυντικός Ρέιταν και οι μέσοι Σκιέλμπρεντ και Χένρικσεν. Eπιστρέφει ο μέσος Σκάρσεμ στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς στη Γαλλία. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο αρχικό σχήμα ο Χαρέιντε σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε κόντρα στην Οντ, με τους Χολμ, Βεκία και Σέιντε στην τριάδα της επίθεσης.

Με κεκτημένη ταχύτητα η Ρεν μετά τη νίκη επι των Νορβηγών την περασμένη βδομάδα με σκορ 2-0 , κέρδισε με επαγγελματική εμφάνιση τη Ναντ με το ισχνό 1-0 , παραμένοντας αήττητη για 4η σερι αναμέτρηση. Απόψε , θα κατέβει επιθετικά με 4-3-3 για να τελείωσει από νωρίς την αποστολή της. Στο μέτωπο των απουσιών,ο τραυματισμός του εξτρέμ Ντοκού αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ’ ότι αναμενόταν. Εκτός προπονήσεων για 10-12 ημέρες και χάνει τη ρεβάνς ,όπως και το ματς με την Ανζέ την προσεχή Κυριακή. Χωρίς περαιτέρω σημαντικές αλλαγές, το βασικό σχήμα της ομάδας.

 

Εκτίμηση: Με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά , το πιο πιθανό είναι να δούμε πολλά γκολ και εκατέρωθεν. Γκολ γκολ και over 2,5 (combo) στο διόλου ευκαταφρόνητο 1,95.

 

794 ΑΖ – Σέλτικ (21.15) : Μεταφερόμαστε στο europa League, όπου η Άλκμααρ υποδέχεται τη Σέλτικ στη ρεβάνς του 2-0 υπέρ των Κελτών στη Γλασκώβη. Όλα στραβά και ανάποδα για τους Ολλανδούς , που ψάχνουν να εξιλεωθούν μετά την αρνητική πρεμιέρα με ήττα από τη Βάαλβαικ με σκορ 1-0 καθώς και την ήττα στο πρώτο αγώνα στη Σκωτία. Για να υπερκεράσει αυτό το σκορ και να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης θα πρέπει να διορθώσει τα αμυντικά της κενά. Δε βάζει μυαλό ο προπονητής Γιάνσεν που θα κατεβάσει την ομάδα για πολλοστή φορά με το 4-3-3. Παραμένει εκτός ο βασικός αριστερός μπακ Βάινταλ, επιστρέφει ο πολύτιμος εξτρέμ/φορ Κάρλσον.

Μια ανάσα από τους ομίλους του europa league βρίσκονται οι Κέλτες που επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι με σχετική άνεση και σκορ 2-0. Και στο πρωτάθλημα ανεβάζει σταδιακά στροφές μετά το 6-0 της Κυριακής επί της αδύναμης Σεντ Μίρεν. Ο τεχνικός της Σέλτικ θεωρεί ότι το προβάδισμα δύο τερμάτων είναι σημαντικό, αλλά δεν εξασφαλίζει από μόνο του την πρόκριση, απέναντι σε μια αντίπαλο που διαθέτει ποιότητα. Οι απουσίες δε λείπουν από τους Σκωτσέζους. Παραμένουν σταθερά εκτός δράσης ο αμυντικός Ζουλιέν και ο μέσος Τζόνστον. Επιπλέον, δεν ταξίδεψαν στην Ολλανδία ο μεσοεπιθετικός Φόρεστ και ο μέσος ΜακΚάρθι.

Εκτίμηση: Αναμένεται ανοιχτό παιχνίδι με την Άλκμααρ να παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση. Η Σέλτικ έχει το τρόπο να σκοράρει και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Γκολ γκολ και over 2,5 με απόδοση 1,70.

 

Καλή επιτυχία….
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ