Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πρόκριση με υπογραφή Λουτσέσκου! (Video)

Με μία καθαρή νίκη με σκορ 0-2 μέσα στην Κροατία επί της Ριέκα ο ΠΑΟΚ σφράγισε το εισιτήριο για τους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

 

Θυμίζοντας την ομάδα της διετίας 2018-19 ο ΠΑΟΚ διέψευσε όσους επέκριναν τόσο τους παίκτες και τον προπονητή για την όχι αναμενόμενη απόδοση στα προηγούμενα παιχνίδια, όσο και τη διοίκηση για τη στάση της στο θέμα των μεταγραφών και έδειξε ότι έχει ακόμα “quality” και “mentality”. Στοιχεία που είναι καθαρά προσφορά του Ρουμάνου τεχνικού.

Πιο συγκεκριμένα είδαμε τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυνατά από την αρχή και να έχει στο πρώτο δεκάλεπτο δύο δοκάρια στο 5’ με Σβαμπ και Ελ Καντουρί και ένα γκολ με τον Μαροκινό στο 10’ μετά από υπέροχη πάσα του Αυστριακού. Πολύ καλή παρουσία τακτικά των παικτών του Λουτσέσκου με κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας όπως έπρεπε και αμυντικά σωστή κάλυψη των χώρων που δημιουργούσε πρόβλημα στην ανάπτυξη των Κροατών. Τρίτο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ και δεύτερο για τον Ελ Καντουρί στο 40’ με τους ασπρόμαυρους να είναι πραγματικά απολαυστικοί σε αυτό το πρώτο ημίχρονο.

Πρώτη απειλή για την εστία του Πασχαλάκη στο 55’ με δυνατό σουτ του Σελάχι έξω από τη μεγάλη περιοχή που πέρασε μόλις άουτ. Στη συνέχεια δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείχνουν διαφορά κλάσης και εμπειρίας μέχρι το 80’ όταν η πίεση ψηλά του Σφιντέρσκι έφερε το κλέψιμο και τον Μουργκ να σημαδεύει σωστά και να γράφει το 0-2 σε ρυθμό προπόνησης. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και οι φιλοξενούμενοι τα διαχειρίστηκαν άψογα. Τελικό σκορ 0-2, μια καθαρή νίκη που στέλνει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League.

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος έκανε αυτό που μπορεί και αυτό που έπρεπε καθώς και την εμπειρία έχει και την ποιότητα να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια και το λιγότερο να συμμετάσχει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και αφού ενσωματωθούν στην ομάδα τα νέα αλλά και τα επόμενα μεταγραφικά αποκτήματα θα μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένα για το τι περιμένουμε να δούμε φέτος από τον ΠΑΟΚ.

Στα αρνητικά για τους ασπρόμαυρους ο μυικός τραυματισμός του κορυφαίου του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή Ομάρ Ελ Καντουρί.

Οι συνθέσεις:

Ριέκα: Πρσκαλο, Βούκσεβιτς (46′ Τσέριν), Γκάλοβιτς (71′ Βούτσκιτς), Κρέσιτς, Εσκοβάλ, Τόμετσακ, Αμπέμ, Λεπίνιτσα (46′ Σελάϊ), Πάβιτσιτς, Αμπάς, Ντρμιτς (84′ Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Τέιλορ, Κούρτιτς (75′ Εσίτι), Σβαμπ (93′ Ντόουγκλας), Ελ Καντουρί (67′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (75′ Καγκάβα), Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ