Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χάντμπολ: Επιστρέφει και επίσημα ο Αμύντας Αμυνταίου! (Video)

Με ένα σύντομο βίντεο η ομάδα που έφερε το άθλημα του Χάντμπολ στη χώρα μας, ο Αμύντας Αμυνταίου, επισημοποιεί την επιστροφή του στα αθλητικά δρώμενα.

 

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από λίγες μέρες υπάρχει κινητικότητα από ανθρώπους του χάντμπολ στη γενέτειρα πόλη του αθλήματος στην Ελλάδα, το Αμύνταιο, με σκοπό να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του ο σύλλογος που εδώ και 4 χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο ιστορικός Αμύντας Αμυνταίου ήταν αυτός με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι αγώνες χάντμπολ τον Φεβρουάριο του 1977 στην κωμόπολη αυτή του Νομού Φλώρινας, το Αμύνταιο, με τη συμμετοχή του Γυμνασίου Αμυνταίου, της ΝΕΛΕ Αμυνταίου και του Εθνικού Κοζάνης στους άνδρες και των Αμύντα και Γυμνασίου Αμυνταίου στις Γυναίκες.

Το 2017 και μετά τα οικονομικά ανοίγματα που έγιναν στο τμήμα γυναικών του συλλόγου με σκοπό τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας η οποία είχε πανηγυρίσει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Α1 το 2013, ήρθε η οικονομική απαξίωση και υπερχρέωση. Αποτέλεσμα ήταν ο Αμύντας που πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια στο γυναικείο χάντμπολ και αγωνίστηκε μέχρι και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις και να αναστείλει τη λειτουργία του.

Η κινητοποίηση όμως των τελευταίων ημερών από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που σχετίζονται με το χάντμπολ οδηγεί στην επιστροφή των τμημάτων χάντμπολ στη δράση.

Ο Αμύντας Αμυνταίου δημοσιοποιεί και προαναγγέλει την επάνοδό του με το παρακάτω σύντομο βίντεο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ