Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο φορμαρισμένος Μουργκ

Ο Τόμας Μουργκ, ήρθε πέρυσι στον ΠΑΟΚ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Πέλκα και αν πέρυσι δεν ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά, φέτος δείχνει ανεβασμένος.

Ίσως επειδή δεν έκανε προετοιμασία με τον Δικέφαλο του Βορρά, να έπαιξε έναν ρόλο ως έναν βαθμό, αλλά και η αποχώρηση Φερέιρα, επειδή τις δύο καλύτερες εμφανίσεις του τις έκανε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ όπου και σκόραρε, αλλά και στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Ομόνοια, που επίσης σκόραρε.

Η προσαρμογή του, ήταν λίγο δύσκολη, ωστόσο έδειξε ότι τακτικά μπορεί να ανταπεξέλθει και να ενταχθεί στο σύνολο. Από εκεί και πέρα, σίγησε σε μεγάλο βαθμό, αλλά το ” buzzer beater”, στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, τον επανέφερε και του έδωσε ψυχολογία.

Την φετινή χρονιά, που ήταν και μέλος της προετοιμασίας, δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί για τα καλά, έχει ανέβει και αγωνιστικά παραπάνω, βοηθάει και στο αμυντικό κομμάτι και στο επιθετικό, ενώ είναι μία μόνιμη απειλή από στημένες φάσεις, κάτι που εκτιμάει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας ως βασικό τρόπο να γίνει επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ από φάουλ και κόρνερ.

Παρόλο που την πρώτη χρονιά του οι καλές του στιγμές ήταν ελάχιστες, φέτος δείχνει ότι θα μπορέσει να είναι και αυτός μία απειλή μεσοεπιθετικά για τις αντίπαλες ομάδες και να βοηθήσει τον Δικέφαλο να πετύχει τους στόχους του.

Έκανε μία καλή προετοιμασία, όποτε μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, κάνει χρήσιμα πράγματα και όσο συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς, σίγουρα ο ρόλος του στο ροτέισον της ομάδας θα αναβαθμιστεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ