Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Νίκησε στο φιλικό χωρίς να εντυπωσιάσει (Video)

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο χθεσινό φιλικό με τη Βέροια με το φτωχό 0-1 αλλά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα.

 

Λίγο οι πολλές απουσίες, καθώς έλειπαν τόσο οι πολλοί διεθνείς, Έλληνες και ξένοι, λίγο το όχι και ιδιαίτερα εμπορικό όνομα του αντιπάλου, έφεραν την εικόνα του “Ευρωπαίου” ΠΑΟΚ να είναι αυτή που ήταν στο χθεσινό φιλικό στη Βέροια.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης που δύσκολα θα ξαναδούμε και με μόλις 5 αναπληρωματικούς με αποτέλεσμα να είναι νωχελικός και χωρίς ιδιαίτερες εμπνεύσεις στο παιχνίδι του. Φάσεις δε δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και σε αυτό έπαιξε ρόλο η πολύ καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης δε δυσκολεύτηκε η αλήθεια είναι να εξουδετερώσει τα ατού των ασπρόμαυρων. Ο Άκπομ στην επιστροφή του στην ομάδα μετά από ένα χρόνο φάνηκε κάπως βαρύς και ανέτοιμος και η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού του ήταν εμφανής. Ο νεοφερμένος Αλεξάντρου Μιτρίτσα αντίθετα δεν έδειξε επηρεασμένος από την 5μηνη σχεδόν αποχή του από τους αγώνες και τραβούσε τα βλέμματα και λόγω του ντεμπούτου του αλλά και με τις ενέργειές του.

Η είσοδος των Μπίσεσβαρ-Βιεϊρίνια στο Β’ ημίχρονο άλλαξε την εικόνα των φιλοξενούμενων προς το καλύτερο. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μπήκε στη θέση του Καγκάβα που είχε προλάβει να ανοίξει το σκορ στο 68′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μπίσεσβαρ πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα με τους ασπρόμαυρους. Ο Ιάπωνας είχε δύο πρόσωπα με ένα κακό όπως στα περισσότερα παιχνίδια πρώτο ημίχρονο και με ένα πολύ ανεβασμένο δεύτερο μέχρι το σημείο που αντικαταστάθηκε. Γενικά ο,τι καλό έγινε στον αγώνα το είδαμε στην επανάληψη καθώς και οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα διαφορετική σε μία βδομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Τούμπα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα επιστρέψουν οι διεθνείς και θα δούμε ένα πιο φυσιολογικό σχήμα. Παρόλα αυτά ο Ρουμάνος τεχνικός έβγαλε σίγουρα κάποια συμπεράσματα βλέποντας και τους Άκπομ, Μιτρίτσα και Σίντκλερ να παίρνουν τα πρώτα τους λεπτά με την ομάδα.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Σκόνδρας, Οικονόμου, Γαβριηλίδης, Ορφανίδης, Πασάς, Πόζογλου (55′ Φοφανά), Μπαϊντού. Αναπληρωματικοί: Τσιμόπουλος, Τασιόπουλος, Μούχαλης, Παπαχρήστος, Μπλέτσας, Ισσακίδης, Φοφανά, Μυστακίδης, Ντίνας, Μαραγκός, Μούργος, Χαλκιαδάκης.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα (46′ Γιαξής), Κρέσπο (46′ Ζίλος), Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Εσίτι, Μιτρίτσα (60′ Μπίσεσβαρ), Καγκάβα (73′ Βιεϊρίνια), Μουργκ, Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Μπαλωμένος, Ζήλο, Βιεϊρίνια, Γιαξής και Μπίσεσβαρ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ