Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα λάθη απαγορεύονται

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Σήμερα οι στοιχηματικές προβλέψεις του πιστολέρο κινούνται προς Σκανδιναβία μεριά και συγκεκριμένα στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας. Πρόκειται για δυο αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Να επισημάνω ότι και οι δυο αναμετρήσεις ξεκινούν στις 20.00.

 

1137 Έστερ – Βαστέρας : Η γηπεδούχος Έστερ πάλεψε στο Τρέλεμποργκ, άντεξε στην πίεση ως το 73’, λεπτό στο οποίο πλήρωσε μια στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα και ηττήθηκε 1-0.Παρέμεινε στους 20 βαθμούς και μετά τα αποτελέσματα του προηγούμενου διημέρου, βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τη 12η ΓΚΑΪΣ και τη 13η Εργκριτε και το φλερτ της με τα «κόκκινα» έχει πιάσει «κόκκινο». Η σεζόν δεν κυλάει όπως είχε σχεδιαστεί, καθώς εξαρχής κρυφός πόθος όλων ήταν η διεκδίκηση της ανόδου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, ήρθαν ήττες που έβγαλαν στο προσκήνιο τις αδυναμίες της. Επαναπροσδιορισμός στόχων πλέον, με την αποφυγή περιπετειών να γίνεται πρώτιστη επιδίωξη.

Απουσίες:Επιστρέφουν από τιμωρία ο ενίοτε βασικός μέσος Ματίας Πάβιτς και ο αμυντικός Μάτις Αντολφσον. Δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού σε σχέση με το τελευταίο ματς.

Η Βαστέρας συνέχισε την πτωτική πορεία, καθώς ηττήθηκε 1-3 εντός έδρας από τη Φάλκενμπεργκ. Τρίτη ήττα στα 4 τελευταία, ενώ έχει 1-2-7 απολογισμό όλο το καλοκαίρι. Αμεση συνέπεια να μείνει στους 18 βαθμούς και να βρίσκεται μέσα στη ζώνη του άμεσου υποβιβασμού. Απέχει δυο βαθμούς από τη σωτηρία.

Απουσίες :O νεαρός Καρλ Κάρλσον που αντικατέστησε τον Τόμας Ασκεπμπραντ, προσπαθεί από τη μια να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του θέσης και από την άλλη να εισαγάγει τους παίκτες του στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Το εγχείρημα προς το παρόν δεν έχει ιδιαίτερη επιτυχία, με τα αρνητικά αποτελέσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

 

Εκτίμηση:Αμφότερες είναι σε φάση που ψάχνουν ρυθμό και βαθμούς για να βγουν από τη δύσκολη θέση. Η Εστερ βέβαια είναι σαφώς καλύτερα και δείχνει περισσότερο οργανωμένη. H Bάστερας απ’ την άλλη,βρίσκεται σε μια τρικυμιώδη κατάσταση και σίγουρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Άσσος στο 1,95.

 

1138 Σούντσβαλ – Έργκριτε : H Σούντσβαλ ξεκουράστηκε, καθώς το εκτός έδρας ματς με τη Γιόνσεπινγκ αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής παικτών της τελευταία στις εθνικές ομάδες. Ιδανική περίπτωση για την ομάδα του Χένρικ Ονστραντ καθώς είχε αρκετούς τραυματίες που βρήκαν έτσι την ευκαιρία να αναρρώσουν. Διαθέτει ένα απ’ τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας.Ιδιαίτερα επιθετικά, έχει τους δύο καλύτερους παίκτες της Κατηγορίας .Τον Πόντους Εκμπλουμ και τον Λίνους Χαλένιους, που μαζί με τον Γιόχαν Μπένγκτσον έχουν πετύχει 16 γκολ. Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά βάση στην άμυνα, καθώς η εστία της έχει παραβιαστεί 19 φορές. Παλεύει για την άνοδο, δεν έχει όμως περιθώρια απωλειών.

Απουσίες :Tραυματίστηκε στο κεφάλι ο συνήθως βασικός αμυντικός Ντέιβιντ Μίρεσταμ , ο οποίος υπέστη διάσειση και είναι αμφίβολο αν θα πάρει «πράσινο» φως από το ιατρικό επιτελείο. Τραυματίας είναι επίσης ο αναπληρωματικός μέσος Γιέσπερ Κάρστρεμ. Στο στάδιο της ανάρρωσης από επέμβαση είναι ο 17χρονος αναπληρωματικός επιθετικός Γιόχαν Μπένγκτσον.

 

«Αυτοκτόνησε» η Έργκριτε στο εντός έδρας ματς με τη Νόρμπι . Έχασε δική της νίκη στις καθυστερήσεις δεχόμενη την ισοφάριση σε 2-2. Προηγήθηκε στο 26’, διπλασίασε στο 75’, δέχθηκε τη μείωση στο 79’ με πέναλτι και την ισοφάριση στο 90+1’. Η χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για την ιστορική ομάδα. Ξεκίνησε με στόχο να κινηθεί στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα και αν βολέψουν οι καταστάσεις να κάνει την υπέρβαση. Βρίσκεται εντός «κόκκινης» ζώνης, έχοντας 20 βαθμούς, όσους βέβαια και οι ΓΚΑΪΣ και Εστερ.

 

Απουσίες:Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Αρβιντ Μπρούρσον.Παραμένει μη διαθέσιμος ο βασικός μέσος Κέβιν Ακερμαν, που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Μακροχρόνια τραυματίας ο επιθετικός Μοχάμεντ Σαΐντ, που υπέστη ρήξη χιαστών και θα επιστρέψει του χρόνου.

 

Εκτίμηση:Το ματς είναι από εκείνα που έχουν σταμπάρει στη Σούντσβαλ και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απωλειών αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για άνοδο. Η Εργκριτε είναι σχετικά βελτιωμένη, ωστόσο παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και η άμυνά της κάνει συχνά αβίαστα λάθη. Μονόδρομος ο άσσος στο 1,70.

 

Καλή επιτυχία σε όλους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ