Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφιέρωμα Superleague 2021-22

Καλησπέρα σας. Κάθε πέρσι και καλυτέρα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος. Το μοναδικό θετικό της όλης ιστορίας είναι το γεγονός ότι επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα και θα δούμε πάλι γεμάτες κερκίδες . Κατά τ’ άλλα, η πλειοψηφία των ομάδων της Σούπερλιγκ δεν κινήθηκε πολύ ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Ενδεικτικό της ποδοσφαιρικής ένδειας που επικρατεί κάθε χρόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι το δείγμα που έχουμε από τις ευρωπαικές πορείες των συλλόγων. Συγκεκριμένα, ΑΕΚ και Άρης τέθηκαν νωρίς εκτός ευρωπαικής συνέχειας με αποτέλεσμα η συγκομιδή της χώρας μας να εξαρτάται μόνο από δυο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ , λοιπόν, θα αποτελέσουν τους διεκδικητές του τίτλου , ενώ από κοντά βρίσκεται και η ΑΕΚ. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο Άρης, που αφενός πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό παζάρι, αφετέρου όμως αν επικυρωθεί η ποινή των -6 βαθμών θα αποτελέσει τεράστιο ντεζαβαντάζ. Ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε μία-μία τις ομάδες που απαρτίζουν το νέο πρωτάθλημα.

 

 

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Από το +22 έφτασε πέρυσι στο +26 από τον δεύτερο. Η κυριαρχία του αδιαμφισβήτητη, έστω χωρίς το δεύτερο σερί νταμπλ χάνοντας στον τελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Για τέταρτη σερί σεζόν στον πάγκο ο Πέδρο Μαρτίνς. Η φετινή ξεκίνησε με το σοκ του αποκλεισμού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λουντογκόρετς, η συνέχεια στους ομίλους του Γιουρόπα περιόρισε κάπως τη ζημιά.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Βάτσλικ, Κούντε, Λόπες, Ονιεκούρου, Τικίνιο, Καρμπόβνικ, Αγκ. Καμαρά, οι ποιοτικοί νιόφερτοι, από τους πολλούς υποψήφιους μόνο ο Σα αποχώρησε, ενώ ο Σεμέδο είναι πλέον εκτός ομάδας. Ερωτηματικά υπάρχουν ως προς την ποσοτική επάρκεια στόπερ και ακραίων μπακ.

Εκτίμηση: Σαφώς και ο Ολυμπιακός είναι σκάλες ανώτερος ποιοτικά από τους υπόλοιπους. Το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα άμυνα. Γηρασμένοι παίχτες, ο Βατσλίκ από ότι φαίνεται είναι τερματοφύλακας με πήλινα πόδια. Το κέντρο της άμυνας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Βλέπω τον Ολυμπιακό να δίνει μάχη για το τίτλο . Θέση 1-2.

 

 

 

  • ΠΑΟΚ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Αλλαξε διάφορα πλάνα στη διάρκεια της περσινής σεζόν, μοιραία τα διαχειρίστηκαν και διαφορετικοί προπονητές. Ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε τη χρονιά, ο Πάμπλο Γκαρσία την ολοκλήρωσε, βάζοντας θετική πινελιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κατάκτηση του Κυπέλλου που τελικά δεν έφτανε για να παραμείνει στον πάγκο ο Ουρουγουανός, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιστρέφει ώστε να καλύψει το χάντικαπ που έχει δημιουργηθεί από τον Ολυμπιακό.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Στο παρά πέντε της έναρξης της σεζόν έκλεισε το ρόστερ με τις προσθήκες των δανεικών Μιτρίτσα (εξτρέμ), Σίντκλεϊ, Ακπομ (φορ) – οι προηγούμενοι ήταν οι Κούρτιτς, Τέιλορ, Ολιβέιρα (εκτός για 6 μήνες) – χωρίς να περιλαμβάνει τελικά το πολυπόθητο «δεκάρι».  Αποκαταστάθηκε μία και καλή το οικονομικό ισοζύγιο με την πώληση του Τζόλη στη Νόριτς.

Εκτίμηση: Στον ΠΑΟΚ δεν έγιναν οι κινήσεις που ήταν απαραίτητες , όπως του σέντερ μπακ ή του κεντρικού χαφ ή του αντί – Τζόλη. Με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας (άνω των 30), ο Λουτσέσκου με τις εμμονές του να χρησιμοποιεί παίκτες που του χάρισαν το double τρια χρόνια πριν, πιθανόν θα εκτεθεί. Θέσεις 1-3.

 

 

 

  • ΑΡΗΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Εκανε μία από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, παρότι το ξεκίνημα ήταν θεόστραβο (ευρωπαϊκός αποκλεισμός, αλλαγή προπονητή). Κατέληξε 3ος και στο -3 από τη 2η θέση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Περσινή πορεία που αποδείχτηκε εχέγγυο παραμονής του κόουτς Μάντζιου,ο οποίος συνεχίζει στον πάγκο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Στα θεωρητικά τουλάχιστον οι «κίτρινοι» έχουν φτιάξει ένα από τα πιο ηχηρά και γεμάτα ρόστερ της ιστορίας τους. Δύο παίκτες σε κάθε θέση. Oι δύο πιο χαρακτηριστικές κινήσεις τους ήταν η αγορά από τη Φούλαμ του Καμαρά (φορ) έναντι 3,5 εκατ. ευρώ και η συμφωνία με τον πάλαι ποτέ περιζήτητο ανά τον πλανήτη Παραγουανό εξτρέμ, Ιτούρμπε.

Εκτίμηση: Aναμφίβολα, ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των μεταγραφών. Το μεγάλο στοίχημα αποτελεί το εύκολο γκολ. Θα το βρει άραγε; Η άμυνα χωρίς το Ρόουζ παρουσιάζει κενά. Ο νέος γκολκίπερ Ντένις φαντάζει ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Όλα θα εξαρτηθούν και από το αν τελικά εφαρμοστεί η τιμωρία του -6 για την υπόθεση Λάσκοφ. Θέση 2-4.

 

 

  • ΑΕΚ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κάθε πέρσι και… χειρότερα. Κατέληξε 4η, στο -30 από την κορυφή, έχοντας για ακόμη μια σεζόν αλλάξει δύο προπονητές.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Με νέο ξεκινά και φέτος, δίνοντας τα ηνία στον 51χρονο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Επιχειρείται extreme makeover, με 12 νεοφερμένους επιδιώκοντας αλλαγή αγωνιστικού προφίλ και δυναμικής εν της εισόδου στο νέο γήπεδο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Οι προσθήκες του Ελβετού Τσούμπερ (εξτρέμ) και του Γέβτιτς (χαφ), άλλαξαν το κλίμα που υπήρχε μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Βέλεζ στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ και τη μέτρια εικόνα στα φιλικά, ανέβασαν όμως τον πήχη των απαιτήσεων και την πίεση στα ύψη πριν καν από τη σέντρα.

Εκτίμηση: Αναμένουμε μια ΑΕΚ δυναμική μεσοεπιθετικά, η οποία όμως διαθέτει μια ωρολογιακή βόμβα στα μετόπισθεν. Αν δεν αρπαχτούν στο μέσο της σεζόν Τζαβέλλας και Βράνιες , η ΑΕΚ έχει τύχη ακόμα και για πρωτάθλημα. Ποιοτικές προσθήκες που μένει να αποδειχθούν στο γήπεδο. Μεγάλο ερωτηματικό της σεζόν η Ένωση. Πιθανόν,η είσοδος των κιτρινόμαυρων στο νέο γήπεδο να δώσει ώθηση σε ομάδα και οπαδούς. Θέση: 1-4.

 

 

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: 5ος πέρυσι, στο -37 από την κορυφή, 4 χρόνια χωρίς παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις, 7 χωρίς τίτλο, αλλάζοντας 3 διαφορετικούς προπονητές.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Υστερα από μια δεκαετία στην αραβική χερσόνησο, ο 59χρονος Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέστρεψε σε ευρωπαϊκό έδαφος και – ύστερα από την ποδοσφαιρική καριέρα του – στα μέρη μας, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Τρεις οι μεταγραφές που είχε κάνει στο φετινό καλοκαίρι ως το τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου. Οι προσθήκες στο φινάλε των Λούντκβιστ (χαφ), Βιτάλ («δεκάρι»), Παλάσιος (εξτρέμ) , αυξάνουν τις μεσοεπιθετικές επιλογές του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ουσιαστικά έκανε προετοιμασία με την περσινή ομάδα. Η μία νίκη, μόλις στο τελευταίο από τα 9 φιλικά που έδωσαν οι «πράσινοι» κόντρα στη Λαμία, αποδεικνύει πως θέλουν χρόνο. Αβέβαιο το αν και πόσο έχουν.

Εκτίμηση: Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για το τριφύλλι. Αν ο Γιοβάνοβιτς δε ξεκινήσει καλά, δύσκολα προλαβαίνει την παρέλαση. Η εικόνα στα φιλικά ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική. Προσωπικά , βλέπω τους πράσινους εκτός Ευρώπης και φέτος. Θέση : 5-7.

 

 

  • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Πέραν προσδοκιών η περσινή σεζόν των Αρκάδων, δίκαια μπήκαν στα πλέι οφ, δίκαια κατέληξαν στην τελευταία θέση τους. Πετυχημένη η συνταγή, κανένας λόγος αλλαγής της.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δομικό υλικό αυτής της συνταγής ο Μίλαν Ράσταβατς, με τον 48χρονο Σέρβο τεχνικό να επεκτείνει το συμβόλαιό του παραμένοντας στα ηνία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Σχεδόν όλοι όσοι ήθελαν να κρατήσουν οι Αρκάδες έμειναν . Ισπανικό το dna της ομάδας. «Αέρας» στα φιλικά, μέτρησε 7-1-0 (με 17-2 γκολ), παρά ταύτα, χαμηλά οι τόνοι. Οργανωμένη, σοβαρή ομάδα, αν έχει και την ίδια ρέντα με πέρσι, εύκολα διατηρεί τα κεκτημένα.

Εκτίμηση: Για τρίτη σερί σεζόν στον πάγκο ο Μίλαν Ράσταβατς. Με ισπανική φιλοσοφία, ξέρει τα κουμπιά των παιχτών του. Με δεδομένη την παρουσία του ίδιου κορμού με πέρσι και το θετικό ξεκίνημα στα φιλικά, περιμένουμε με ενδιαφέρον τους Αρκάδες. Μια θέση στα πλει οφ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την κατακτήσουν. Θέση 5-6.

 

 

  • ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Για τα «κυβικά» του, εξαιρετική η περσινή σεζόν. Ανετη και γρήγορη παραμονή, φάνηκε σε κάποια στιγμή να ελπίζει ακόμη και για πλέι οφ. Εν τέλει αρκέστηκε με τη (δίκαιη) πρωτιά στα πλέι άουτ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Συνεχίζει στο ίδιο, ισπανικό μοτίβο. Ο Ανχελ Λόπεθ αποχώρησε από τον πάγκο, στη θέση του ο παντελώς άπειρος συμπατριώτης του, μόλις 32 χρονών, Γκίγιε Αμπασκάλ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Πολλοί, 13 συνολικά (και έπεται συνέχεια) οι νεοαποκτηθέντες. Ξεχωρίζουν οι μεσοεπιθετικοί, Ορόζ (Αργεντινή), Ρεγκατίν (Μαρόκο). Κυρίαρχο ζητούμενο η αναπλήρωση των γκολ του Δουβίκα (η πώληση του οποίου έφερε 1 εκατ. ευρώ), δυσαναπλήρωτο το κενό του Μήτογλου στους στόπερ (άλλες 600.000 έφερε η παραχώρησή του στην ΑΕΚ), σημαντική η απώλεια λόγω τραυματισμού του Ριένστρα (χαφ). Ετερόκλητος ο σχεδιασμός, αρκετά τα ερωτηματικά, υπάρχουν όμως πολύ και πολλοί χειρότεροι.

Εκτίμηση: Ύστερα από την περσινή ονειρική πορεία , δύσκολα θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια. Νέος , άπειρος προπονητής, πολλές αλλαγές σε παίχτες συνθέτουν το παζλ της Βαβέλ που λέγεται Βόλος. Ομάδα των πολλών τερμάτων ο Βόλος και φέτος θα παίξει χωρίς σκοπιμότητες. Άγνωστη η φετινή πορεία. Θέση 8-11.

 

 

  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία κατέληξε 8ος, κατάταξη που – κακά τα ψέματα – κολακεύει τη συνολική, στην καλύτερη μετριότατη, αγωνιστική εικόνα του.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Απολύτως αναμενόμενη η αναδόμηση, με τον 38χρονο Ισπανό Ανχελ Λόπεθ να εξαργυρώνει την περσινή καλή παρουσία του στον πάγκο του Βόλου και να κατηφορίζει στο Περιστέρι παίρνοντας τα ηνία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:  Προσδοκίες γέννησε η δραστηριότητα στο παζάρι.Μια ντουζίνα οι νεοαποκτηθέντες: πλέον αξιοσημείωτοι οι παλιοί γνωστοί στο Περιστέρι (Κουλούρης, Χατζηϊσαϊας), οι παλιοί γνωστοί στα μέρη μας (Σπιριντόνοβιτς, Κλωναρίδης) και οι απλώς γνωστοί (Βασιλαντωνόπουλος, Καρτάλης, Μπεντινέλι). Ο ενθουσιασμός από αυτές τις κινήσεις μετριάστηκε πολύ από την κακή εικόνα και ανάλογα αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας, αφού σε 10 οι Περιστεριώτες δεν έκαναν νίκη, προβληματίζοντας πολυεπίπεδα. Τουλάχιστον.

Εκτίμηση: Πέρσι ο Ατρόμητος απλά περίμενε καρτερικά το τέλος της σεζόν για να θέσει τις βάσεις μιας νέας εποχής. Στα φιλικά(τα περισσότερα εκ των οποίων σε ισπανικό έδαφος) έβγλαν στην επιφάνεια τις χτυπητές αδυναμίες της ομάδας. Αν βρει χημεία θα πρααγματοποιήσει καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Θέση 5-8.

 

 

  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Η διαφορετική περσινή πρόταση, με δημιουργικό και ακομπλεξάριστο ποδόσφαιρο κόντρα σε όλους. Κέρδισε εντυπώσεις, θετικά σχόλια, εξαργυρώθηκε με μια πολύ άνετη και χωρίς προβλήματα παραμονή.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν ανανέωσε, ο επίσης γερμανοθρεμμένος (παρότι με τελείως διαφορετική προσέγγιση, σαφώς πιο ανασταλτικά εστιασμένη με προσοχή στην άμυνα) 54χρονος Ηρακλής Μεταξάς – άλλοτε βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική – πλέον στον πάγκο.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Οι 4+1 της άμυνας απαράλλαχτοι (και ο Ισπανός χαφ Ντομίνγκεθ, έκτος). Από εκεί και πέρα, νέα πρόσωπα, αφού οι βασικοί πέρυσι Κάστρο, Ελευθεριάδης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν αποχώρησαν. Τονωτική η επιστροφή του Πέδρο Κόντε (στα 33 του πλέον), περισσότερο προβλημάτισαν πάρα άφησαν οι υποσχέσεις οι Ηπειρώτες στα φιλικά προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Η περσινή σεζόν κύλησε ήρεμα για τους Γιαννιώτες. Φέτος , οι προσδοκίες θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα. Δεν θα διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια άνετη παραμονή. Θέση: 9-12.

 

 

  • ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Διπρόσωπη πέρυσι, χωρίζεται σε π.Γ. και μ.Γ. Προ έλευσης δηλαδή Γρηγορίου δεν φαινόταν φως πουθενά, μετά τη δεκεμβριανή άφιξη του Ελληνα τεχνικού, άλλαξε τελείως εικόνα, έκανε πορεία πρωταθλητισμού (μόλις 3 ήττες σε 19 αγωνιστικές), σώζοντας τελικά άνετα την κατηγορία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αυτονόητη η διατήρηση του προπονητικού status quo με τον 49χρονο Μιχάλη Γρηγορίου να δρέπει τους καρπούς της περσινής εντυπωσιακής αγωνιστικής μετάλλαξης παραμένοντας ακλόνητος στον πάγκο της Λαμίας.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Εκ των ων ουκ άνευ η διατήρησης του ίδιου κορμού, επιτυχημένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού πέραν του γκολκίπερ Επασί (ήρθε ο έμπειρος Σαράνοβ) και του Αραμπούλι, η Λαμία δεν υπέστη καμία άλλη αξιοσημείωτη αποχώρηση, με τις προσθήκες των Μανούσου, Ελευθεριάδη, Γκέντσολου να «γεμίζουν» εμπειρία και παραστάσεις το έτσι κι αλλιώς περπατημένο σε κακοτοπιές ρόστερ της.

Εκτίμηση: Πέρσι σώθηκε σαν από θαύμα. Φέτος, ξεκάθαρος στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Θέση: 9-12.

 

 

  • AΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Τέλη Αυγούστου πέρσι, με όσους είχαν απομείνει κέρδιζε άνοδο στα πλέι οφ. Σε λιγότερες από 40 μέρες έφτιαξε ομάδα για να παίξει στη Σούπερ Λίγκ. Ξεκίνησε με 1 νίκη σε 9 αγωνιστικές, έκτοτε όμως «έστρωσε» και πρακτικά σώθηκε πριν καν τα πλέι άουτ (τα οποία και έδωσε με τον Μάκη Χάβο στα ηνία, αντί του Γιώργου Παράσχου).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Συνεχίζει δείχνοντας εμπιστοσύνη σε πολύπειρους Ελληνες τεχνικούς. Στα ηνία πλέον ο 62χρονος Γιάννης Πετράκης, ο οποίος μετά τη σύντομη κυπριακή «παρένθεση» επαναπατρίστηκε αναλαμβάνοντας πάγκο ομάδας Super League μετά τον ΠΑΣ και τη σεζόν 2018-19.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Μεγάλη η απώλεια του χαφ Κολ και μετρήσιμη αυτή του Μπεντινέλι. Το κερασάκι μεταγραφικά μπήκε με την προσθήκη στο φινάλε του 40χρονου Πορτογάλου στόπερ Μπρούνο Αλβες, ο οποίος ακόμη και στην ηλικία του κάνει διαφορά. Οι «γηγενείς» Παμλίδης, Ντεντάκης, Μαρτίνες και Κάστρο ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες προσθήκες, που συνολικά πάντως δεν αλλάζουν ούτε επίπεδο ούτε στόχευση: αποκλειστικά παραμονή.

Εκτίμηση: Πέρσι με τον Γιώργο Παράσχο σώθηκε γρήγορα. Τη φετινή σεζόν, οι απώλειες Κολ και Μπεντινέλι πιθανόν να παίξουν το ρόλο τους. Θα δώσει μάχη για την παραμονή. Θέση 12-14.

 

 

  • ΟΦΗ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κάκιστη η σεζόν, φλέρταρε πολύ με τον υποβιβασμό, έφτασε να μπαίνει προτελευταίος στα πλέι άουτ, εκεί όμως, μένοντας αήττητος σώθηκε.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Credit της περυσινής σωτηρίας στον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος παρότι εμφανιζόταν διστακτικός (ου μην και απρόθυμος) να συνεχίσει, εν τέλει  παρέμεινε στο τιμόνι.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Μεσοαμυντικά οι Κρητικοί δεν μοιάζουν αλλαγμένοι (νέα πρόσωπα ο γκολκίπερ Επασί και ο στόπερ Πασαλίδης), μεσοεπιθετικά όμως είναι αρκετά. Σημαντικότερη όλων η απώλεια του Στάρτζεον. Εσωσαν τις εντυπώσεις και βελτίωσαν την ψυχολογία με τις νίκες στα 4 τελευταία φιλικά (ως τότε δεν είχαν καμία). Ανακουφιστικό πως έστω και στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου βρήκαν βασικό φορ (Ντουρμισάι – και εξτρέμ, τον Λάμπρου). Αν βρουν το γκολ, δύσκολα θα επαναλάβουν την περσινή σεζόν. Αλλιώς…

Εκτίμηση: Όλα στραβά και ανάποδα κύλησαν την περσινή χρονιά. Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν βλέπεται. Πιθανότατα να κινδυνεύσει. Άλλα υπάρχουν και χειρότεροι. Θέση 10-13.

 

 

  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Πρόπερσι απέφυγε τα μπαράζ την προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ, πέρσι εξασφαλίστηκε με γκολ στο 83’ του επαναληπτικού των μπαράζ με την Ξάνθη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Απολύτως αναμενόμενη η απόφαση για αλλαγή πορείας και εκ βάθρων αναδόμηση, αρχής γενομένης από τον πάγκο, με τον Γιάννη Αναστασίου πλέον στα ηνία να ξεκινάει σεζόν για δεύτερη σερί χρονιά ελπίζοντας σε καλύτερο αποτέλεσμα από πέρυσι, που ήταν στον πάγκο του Ατρόμητου.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Δεκατρείς (13) οι προσθήκες (με τις δύο εκ των τελευταίων, ναι είναι και οι πλέον «ηχηρές», ο φορ Γκεστέντ και ο αγορασμένος από τη Ρετζιάνα, χαφ Βαρόνε), διαμορφώνουν μια τελείως διαφοροποιημένη ενδεκάδα. Προφανώς τίθεται θέμα χρόνου για συνοχή και ομοιογένεια. Η εικόνα στα φιλικά (4-1-1 κόντρα σε ομάδες Super League) τουλάχιστον ελπιδοφόρα. Και πάλι πάντως, η παραμονή μοιάζει αυτοσκοπός και «ταβάνι».

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια παίζει με τη φωτιά. Πέρσι σώθηκε στα μπαράζ, φετος; Με την ίδια επιθετική φιλοσοφία και φέτος θα κατέβει η ομάδα του Αγρινίου. Θα παλέψει και πάλι μέχρι τέλους να σωθεί. Θέση: 12-14.

 

 

  • ΙΩΝΙΚΟΣ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Με buzzer beater στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Εργοτέλη πάτησε στην κορυφή της SL2 πανηγυρίζοντας έτσι επιστροφή στα «σαλόνια» ύστερα από 14 χρόνια.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δίκαιη και άξια επιβράβευση η παραμονή στον πάγκο για τον 52χρονο Δημήτρη Σπανό, o οποίος θα πάρει γεύση «σαλονιών» για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Αυτονόητη η ολική αναδιάρθρωση του ρόστερ, με 20 συνολικά προσθήκες, 12 εκ των οποίων με άμεση (ή παλαιότερη) γνώση του πρωταθλήματος. Ξεχωρίζουν σίγουρα ο φορ Τουράμ και ο 37χρονος (αλλά σε καλή κατάσταση) αμυντικός χαφ Ρομαό. Πολλά θα κριθούν από την ανασταλτική επάρκεια, με τα δείγματα στα φιλικά προετοιμασίας να μην είναι τα πλέον ευοίωνα. Καμία άλλη συζήτηση πέραν της παραμονής.

 

Εκτίμηση: Πέρσι κατόρθωσε να κατακτήσει το τίτλο στη SL2 και να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια μετά από χρόνια . Φέτος , η χρονιά θα είναι διαφορετική. Το πιο αδύναμο ρόστερ του πρωταθλήματος . Θα είναι έκπληξη να αποφύγει τον υποβιβασμό. Θέση: 13-14.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ